Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missenNog geen plannen voor het weekend? Bezoek een van deze schrijfactiviteiten voor een flinke dosis schrijfinspiratie!

Literaire Salon Parade: Boekentherapie

Datum: 7 t/m 11 juli om 19:15, 20:30 en 21:45
Locatie: Den Haag

Van vrijdag t/m dinsdag is op de Parade in Den Haag iedere dag een andere Nederlandse schrijver te gast bij de Literaire Salon voor 'een literair en therapeutisch interviewprogramma'. Geniet van een intiem gesprek over de heilzame werking van de letteren. Met vrijdag Christine Otten, zaterdag Peter Buwalda, zondag Micha Hamel, maandag Hanneke Groenteman, en dinsdag Henk van Straten. Dit weekend geen tijd? Van 21 t/m 24 juli zijn vier andere schrijvers te gast in Utrecht.

Kijk hier voor meer informatie.

Heel je leven - introductieworkshop

Datum: zaterdag 8 juli van 10:00-13:00
Locatie: Alkmaar

Om je eigen plek in te nemen in het leven, kom je er niet onderuit dat je deel uitmaakt van een aantal systemen, zoals gezin, familie, vriendenkring, werk etc. Systemisch schrijven is een aanvulling op en een verdieping van autobiografisch schrijven, waarin je op zoek gaat naar de invloed die andere mensen hebben gehad op jouw leven. In deze introductieworkshop kun je ontdekken of deze manier van schrijvend onderzoeken bij je past en of je wellicht de langere cursus zou willen volgen.

Kijk hier voor meer informatie.

Lezing Jan Terlouw

Datum: zondag 9 juli om 11:00
Locatie: Ammerzoden

Jan Terlouw, gevierd kinderboekenschrijver en voormalig D66-politicus en minister, geeft komende zondag een bijzondere lezing in Kasteel Ammersoyen. Hij is bekend van bekroonde kinderboeken als Koning van Katoren, Briefgeheim en Oorlogswinter, maar schreef ook de politieke roman De Derde Kamer en (samen met zijn dochter) de detectiveserie Reders & Reders. De lezing is gebaseerd op zijn werk, maar er zullen ook maatschappelijke thema's aan de orde komen.

Kijk hier voor meer informatie.

Techniek