Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Schrijfactiviteiten voor dit weekendNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Schrijf met de Mayakalender in Vught, ga aan de slag in het schrijfcafé in Utrecht of laat je inspireren door kunst in Museum M in Leuven.

Schrijven met de Mayakalender

Datum: zaterdag 6 januari 2018 van 9.30-16.30
Locatie: Vught
Ben je nieuwsgierig naar wat de Mayakalender over jou te vertellen heeft? Ontdek dat tijdens de workshop ‘Schrijven met de Mayakalender’ in ’t Jagershuis van Landgoed Bleijendijk in Vught. Aan de hand van jouw persoonlijke Mayakalender-profiel ga je schrijven. Op deze manier ontdek je wat jouw talenten en valkuilen zijn volgens de Maya’s. Dit kan bijzondere inzichten met zich meebrengen. Sta eens stil bij jezelf en schrijf vanuit deze nieuwe inzichten. Vind hier meer informatie.

Schrijfcafé in Utrecht

Datum: zaterdag 6 januari 2018 van 11.00-13.00
Locatie: Utrecht
Het schrijfcafé in Utrecht is een plek waar je kan experimenteren met woorden, waar je kan schrijven en nieuwe inspiratie op kan doen. Je verhalen kan je delen met andere schrijfliefhebbers. De schrijfdocente maakt tijdens deze sessie gebruik van film, muziek, literatuur en ander onverwacht inspiratiemateriaal. In deze twee uurtjes draait alles om plezier in het schrijven. Zaterdag 6 januari staat in het thema van het nieuwe jaar: hoe ziet jouw ideale 2018 eruit? Vind hier meer informatie.

Workshop creatief schrijven voor kinderen en volwassenen

Datum: zondag 7 januari 2018 van 14.00-17.00
Locatie: Leuven (België)
Kunst maakt vaak iets wakker in je. Wat nou als ik je vertel dat je er dit keer niet alleen naar mag kijken, maar ook creatief mee mag gaan spelen? In Museum M in Leuven is het weer tijd voor M-speeltijd, een terugkerend evenement. Dit keer organiseren ze een workshop op gezinsmaat en staat de kunstenaar Edgard Tytgat centraal. In zijn kunst vertelt hij over interessante mythes en sprookjes. Een schrijfworkshop midden in de tentoonstelling is dé manier om zijn werk via jouw verhaal opnieuw leven te geven. Vind hier meer informatie.

Benieuwd welke schrijfactiviteiten bij jou in de buurt plaatsvinden? Bekijk het hele overzicht hier.

Door Nicolette Hendriks

Techniek