Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

De 3 leukste schrijfactiviteiten voor dit weekend.Nog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Bezoek de open dag op de Schrijversvakschool in Amsterdam, leer beeldend schrijven in Utrecht of laat je inspireren door de verhalen die de paarden in Gassel je vertellen.

Open dag Schrijversvakschool

Datum: zaterdag 17 maart 2018 van 10.30 tot 16.30
Locatie: Amsterdam
Wil je meer leren over de kunst van het schrijven en is het je droom om ooit een roman te schrijven? Dan is een schrijfopleiding misschien wel wat je zoekt. Zaterdagochtend en –middag zijn er programma’s op de Schrijversvakschool in Amsterdam waar je proeflessen krijgt van de schrijfdocenten. Er is ruimte om vragen te stellen en zelfs een gelegenheid om feedback op je tekst te krijgen. (Mail je tekst alvast van tevoren om dit mogelijk te maken.) Kom erachter hoe deze school kan bijdragen aan de ontwikkeling van je schrijftalent. Lees hier meer.

Beeldend schrijven

Datum: zaterdag 17 maart 2018 van 10.00 tot 16.00
Locatie: Utrecht
Een boek is net een film dat zich afspeelt in de hoofd van je lezer. Maar hoe zorg je ervoor dat je verhaal gaat spreken? Als je een tekst schrijft en je je lezer wil aanspreken, moet je verhaal beeldend zijn. Hierbij zijn omschrijvingen van groot belang, maar ook dialogen. Tijdens de dagcursus beeldend schrijven oefen je met tekstmiddelen die je verhaal tot leven brengen. Zo maak je stap voor stap maak je verhaal aantrekkelijker. Lees hier meer.

Schrijven tussen paarden

Datum: zondag 18 maart 2018 van 10.00 tot 16.00
Locatie: Gassel
Ben jij een dierenliefhebber? Dan is de workshop schrijven tussen paarden iets voor jou. Tot welke gedachten en woorden inspireren paarden ons? Deze dag brengt je woorden, gedichten en verhalen over jezelf en jouw dromen, waardoor deze belevenis een ware ontdekkingstocht is.

In de loop van de dag krijgt elke deelnemer een korte individuele sessie tussen de paarden. De paarden zullen je laten zien waar en hoe je staat. Tijdens deze dag werk je zowel binnen als buiten. Klik hier voor meer.

Benieuwd welke schrijfactiviteiten bij jou in de buurt plaatsvinden? Bekijk het hele overzicht hier.

Door Nicolette Hendriks

Techniek