Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (12)

In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Dave Huygen – geen titel

Gedeeld op 23 april 2017

Schrijven dreef hem ertoe.
‘Kill your darlings!’ zeiden ze.

Nancy Bastiaans-Lommen – Barbiepapa

Gedeeld op 22 april 2017

Haar zussen waren druk bezig met zichzelf en hun Barbies te voorzien van kleurtjes. Anja's Barbie kon je niet kopen, nee die was groot en oud en lag te dutten in de caravan met zijn rechterhand uit het open raam hangend. Haar Barbiepapa kreeg tijdens zijn slaap een paar mooie knalrode nagels.

Na zijn dutje liep paps nietsvermoedend naar het toiletblok van de camping om met een bijpassende knalrode kop terug te keren.

Gijs Smit – Korte liefdesgeschiedenis

Gedeeld op 24 april 2017

‘Wat ben je aan het doen?’ vroeg ze.
‘Ik, eh…,’ stamelde ik verrast - het was nog nooit iemand opgevallen dat ik iets deed, laat staan dat iemand er naar gevraagd had - ‘ik vul mijn dagen.’
Ze glimlachte. ‘Wil je ook mijn dagen vullen?’ 
En dat doe ik nog steeds.

Nieske Lindelauf Den Heijer – Koningsdag

Gedeeld op 27 april 2017

Langzaam slenterde ik tussen de kleedjes, toen ik opeens iets voelde bij mijn jaszak. Ik keek naar beneden, waar een jongetje, met een gezichtje vol rood-wit-blauwe strepen, me aanstaarde. Ik zag nog net hoe zijn vingers iets in mijn zak stopten. “Voor in je spaarpot!” zei hij met een grote grijns en rende terug naar waar zijn oude speelgoed lag te wachten op een koper. 
Ik viste het muntje uit mijn zak en gaf het terug aan zijn moeder. Voor een wereldverbeteraar van nauwelijks een meter hoog is 10 cent nog een klein fortuin, maar het gebaar was onbetaalbaar.

Frans van Leusden – Herfst in Parijs

Gedeeld op 26 april 2017

Een nog goedkopere kamer. Ik heb het adres van een skateboarder op de trappen van de Trocadero, in ruil voor mijn laatste XTC-pil. Bomen tot in de hemel ingewisseld voor stenen uitzichtloosheid.
Ik zak weg, maar heb nog net genoeg kracht om het licht uit te doen. Het geritsel begint. Alsof mijn verfrommelde afscheidsbrief zichzelf weer protesterend uitvouwt.
Naar zo’n kamer kwam Hemingway terug na een dag stug doorschrijven in het café. Onder zijn arm een hard geworden stokbrood. Hij at het snel op terwijl de ratten zich begonnen te roeren achter de plinten.
Morgen weer zo’n papierdunne dag.

Ook een verhaal schrijven van maximaal 99 woorden? Word lid van onze Facebook-groep en deel je werk!