Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (30)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (30)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Corine Binnekamp - Uitvliegen

3 september
Ze geloofde niet meer in zichzelf. Na al die jaren van devotie, zaligheden, geprezen worden tot in de hemel. Ze was moedeloos geworden van al die schrijnende verzoeken om te helpen. De wierook en walm van kaarsjes deed haar ogen pijn. Ze kon geen rozenkrans meer zien.
Langzaam liep ze de kapel uit, de kapelaan liet van schrik de schaal met wijwater vallen. UIt het biechthokje kwam meneer pastoor haastig aanhollen, bijna struikelend over zijn gewaad.
"U kunt niet weg", stamelde hij.
"Jawel", antwoordde ze
"En uw zoon dan?"
"Die kan zo langzamerhand wel op eigen benen staan."

Mili van Veegh - Mijn muze

3 september
In het rood verpakt reisde zij meer dan negenduizend kilometer om bij mij te zijn. Er was vrees geweest dat zij zou stikken. Of dat haar hoofdje los zou laten.
Uit haar lemen leegte haal ik dottig krantenpapier, de kop van een artikel. Tussen haar benen was een 'conductor' uit Iztapalapa meegereisd die een schot in zijn 'cabeza' kreeg. Op de achterkant, in een poel bloed, lagen 'cadáveres de dos sujetos'.
Sindsdien bekijk ik haar vertwijfeld. Zij draagt een prachtige tooi en dito oorringen. Alleen haar ogen. Die glinsteren van natheid en haar mond staat in een schreeuw open.

Stella Matula - Skills

4 september
'Hoe zit het eigenlijk met jouw skills oma?'
'Skills? Wat is dat?'
Frankie schoof de klep van zijn pet naar de achterkant van zijn hoofd en ging er eens lekker onderuitgezakt voor zitten.
'Nou kijk, ik kan bijvoorbeeld een onwijs goeie overturn maken, gevolgd door een sublieme pivot fakie.
Jordy hier werd eerste bij een wedstrijd bullenschieten. Zeven en een halve meter haalde hij.
En jij oma, wat kan jij goed?'
'Ach jongens, ik heb zulke dingen niet. Ja, ik kan lekkere soep maken' zei ze terwijl ze met haar katapult de duif uit de boom schoot.

Jolijn van Oers - Op doorreis

5 september
Boven zijn guitige glimlach heeft hij een neus vol korsten. Drie dagen geleden is hij op rotsachtig terrein uitgegleden. Hij vertelt haar over hoe hij de vorige nacht op een zeilboot sliep. Alle hotels zaten vol, dus heeft hij maar in de haven rondgevraagd. Indrukwekkend, denkt ze, op zo'n leeftijd je droom waarmaken. Zijn manke been dankt hij aan een motorongeluk. Maar ook dat weerhoudt hem er niet van in een jaar tijd van de Noordkaap naar Italië te wandelen.
Ietwat ongemakkelijk plakt ze de pleister op haar hiel. Ze heeft gisteren twee uur lang door de stad gelopen.

Robert van der Meulen - Tweeduister

7 september
Krekels krekelen, een tweede fles net aangebroken, de weergaloze nieuwe roman van Murat Isik op mijn schoot.
Het leven nadert perfectie.
Heel zachtjes gaat een rits open van de tent voor ons. De contouren van een een schaars geklede jongedame onthullen zich. Zij ziet ons. Wij zien haar. In slow motion brengt zij haar wijsvinger naar haar mond. Reflexmatig beantwoord ik haar non-verbale verzoek met een zelfde gebaar. Drie tentjes verderop gaat heel zachtjes een rits open. De jongedame bordeelsluipt naar binnen.
Het leven is perfect.

Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.