Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (34)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (34)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Erik Uniken - Eén betalen, drie ontkwalen

29 september
Sjenke loopt met zijn ziel onder de linker- en zijn geest onder de rechterarm naar het Wellnesscentre.
Zijn ziel laat hij daar achter bij de masseur in de 'Mistkamer'; een wierokerige ruimte met instelbaar dimlicht in rustgevende kleuren. Sjenke voelt zich nadien altijd zo prettig geel.
Zijn geest hangt hij aan de waslijn in de 'Wapperkamer' ernaast.
Lekker, weilandgeur.
Sjenkes tastbare zelf stapt in het bronwater. Na een kwartiertje bubbelen neemt hij zijn uitgewapperde geest weer op. Daarna haalt hij zijn beknepen ziel af. Even om denken dat hij deze week wél de goeie weer meekrijgt. Al die mist...

Berry Runderkamp - Onverwacht

30 september
Mijn kuiten lijken door honderd bijensteken geteisterd. Mijn hart bonst in mijn keel. Het gevoel dat ik achtervolgd word, kan ik niet van mijn schouders laten glijden. Af en toe kijk ik achterom maar ik blijf rennen. Sinds het schot klonk ben ik buiten adem en wanhopig op weg. Zweetdruppels rollen van mijn haren in mijn nek en over mijn voorhoofd. Het kwam zo onverwachts. Ik hoor mijn moeder nog zo zeggen: 'Je weet niet wat er op je pad komt. Morgen kun je overreden worden door een bus.'. En zo strompel ik als eerste over de finishlijn.

Stefanie Steef Schaap

1 oktober
'Zoekt u iets specifieks, meneer?'
Verschrikt kijk ik op en laat het parfumflesje bijna vallen. Met mijn hand reik ik naar mijn bonzende hart.
'Ik uh..' Ik voel mijn wangen branden. Ik kuch kort om mijn ongemak te verbergen en om tijd te winnen. 'Ik zoek parfum. Bloemig. Maar vooral zwoel. Donker en diep, denk ik..'
'U zoekt iets voor uw vrouw?'
'Uh,.. j-ja.' Vriendelijk vraagt de verkoopster mij om haar te volgen.
Als ik een kwartiertje later tevreden de winkel verlaat en onder mijn paraplu richting metrostation loop, denk ik verheugd aan mijn rode naaldhakken in de kledingkast.

Nancy Bastiaans-Lommen - Wonder

2 oktober
Het gebeurde op een doordeweekse dag. Er waren geen onderbuikgevoelens, pijnlijke botten of stekende littekens die haar waarschuwden voor deze wonderlijke kentering in hun leven. Het gebeurde zelfs zo terloops dat ze het bijna niet had opgemerkt.
Pas toen ze haar eigen vuile was in de emmer gooide, viel haar op dat de zijne erin lag en niet zoals normaal een spoor trok van de slaapkamer naar de badkamer.
Zo konden ze nog wel eens lang en gelukkig leven.

Robert van der Meulen - Bonsaischrijver

3 oktober
'Een roman,' zo vond hij, 'dat snijdt pas echt hout.'
En ook: 'Wat vind je daar nou aan, aan die korte verhaaltjes?'
De literaire recensent glom van zelfgenoegzaamheid.
Wat ik zou willen geantwoord hebben was: 'een zkv is als een bonsai: alsmaar geknot wordend door zijn toegewijde kweker, rest het uiteindelijk niets anders dan bloei.'
En ook: 'In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister,' aldus een terecht bejubelde filosofisch ingestelde dode Duitser.'
Maar dat deed ik niet. Ik knikte slechts minzaam en beloofde werk te maken van die roman.

Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.