Een verrassende plotwending op Facebook: even opletten dus!

Tja, het was ook te mooi om waar te zijn. Net zoals ieder goed verhaal heeft Facebook onlangs een flinke plottwist aangekondigd. Waar bedrijven en pagina’s zoals de onze vroeger makkelijk hun nieuwtjes konden delen met volgers, zullen we voortaan veel moeilijker vindbaar zijn. En dat is jammer!

We snappen natuurlijk dat de eeuwige stroom aan kattenplaatjes en memes niet eeuwig geliefd zou blijven. Facebook heeft besloten het algoritme van de tijdlijn flink om te gooien, waardoor je meer content te zien krijgt van vrienden en minder van pagina’s van bedrijven. Heel fijn, wat minder spam, maar ook berichten die je wél wil tegenkomen verdwijnen daardoor naar de achtergrond.

We genieten elke dag weer van onze actieve schrijfcommunity op Facebook. Als je het prima vindt om ons niet meer in je tijdlijn tegen te komen, is dat uiteraard prima en helemaal je eigen keus.

Vind je het wel leuk om dagelijks schrijftips, wedstrijden, nieuws en uitdagende schrijfopdrachten voorbij te zien komen en wil je zeker weten dat je ons niet misloopt? In minder dan een minuutje is het geregeld. Dit doe je:

  1. Ga naar de Facebook-pagina van Schrijven Magazine
  2. Klik onder de header op het icoontje ‘Volgen’
  3. Klik vervolgens op ‘Als eerste weergeven’

En klaar!