Gratis Van Dale Taaltest

In onderstaande tekst staan 10 fouten. Neem de proef op de som en spoor deze fouten op!

Vakantie

Wat te doen in de vakantie? Dat ligt er maar aan wie je bent.

Sommige mensen zijn snel tevreden. Geef hen een hengel en een mooi stekkie en je hebt verder geen kind aan ze. Anderen willen driemaal per jaar naar het andere eind van de wereld vliegen om er te raften of aan cañoning te doen. Weer anderen doen een zomercursus krav maga of bezoeken een kamp voor raw foodies. Het is maar wat je leuk vindt.

Er zijn mensen die van rust houden. Het liefst whatsapten of e-readden ze een beetje in hun luie tuinstoel, een caffè macchiato onder handbereik. Anderen prefereren het dan juist weer om zich te begeven onder comazuipende cro-magnonmensen op de camping, waar tegenwoordig trouwens  geë-rookt wordt of zijn leven ervan afhing.

Ook qua weer geldt: zoveel hoofden, zoveel smaken. Veel mensen zullen, als ze worden gevraagd wat hun favoriete weer is, zeggen dat ze van de zon houden. Maar je moet de mensen niet de kost willen geven die de schaduw opzoeken zodra het kwik de achttien graden overschrijdt.

Wat dat weer aangaat: onze regering krijgt veel verwijten; zelfs als het slecht weer is, krijgt het daar soms de schuld van. Onzin natuurlijk. Trouwens, als het weer onverhoopt eens tegenvalt, is daar de regenverzekering. Die keert een bedrag uit aan mensen wiens vakantie in het water is gevallen.

Nog geen verzekering bestaat er voor diegenen die in de vakantie eens wat anders willen en via Facebook een project-x feest in de tuin van hun ouders organiseren. Nee, dan is het toch beter om je gedeisd te houden, onder het motto: de meeste ellende komt voort uit het feit dat mensen niet gewoon thuisblijven.

Bent u benieuwd of u een 10 voor taal verdient?

Tekstlink:
Klik dan hier om de oplossing met toelichting te bekijken

Dossier