Start » Nieuws » Hoe schrijf je een waargebeurd verhaal? – Schrijversvakschool in gesprek met schrijfster Mariëtte Baarda

Hoe schrijf je een waargebeurd verhaal? – Schrijversvakschool in gesprek met schrijfster Mariëtte Baarda

20 Juni 2017

Hoe schrijf je een waargebeurd verhaal? – Schrijversvakschool in gesprek met schOp de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017 zal schrijfster Mariëtta Baarda geïnterviewd worden. Hoe heeft zij haar non-fictiedebuut geschreven? 

Je eigen levensverhaal, dat van je familie, van je werk, een biografie, zijn verhalen gebaseerd op ware feiten. Meegemaakt door echte mensen. Maar dat zijn geen romanpersonages: het echte leven is grillig, onvoorspelbaar en vertoont geen evenwichtige compositie. Hoe schrijf je jouw verhaal op zodat het geloofwaardig is én de lezer meeneemt?

Femke Baljet gaat in gesprek met Mariëtte Baarda over de totstandkoming van haar zeer goed ontvangen non-fictiedebuut Kinderen waaien om (Atlas Contact). Ze wilde geen medisch boek schrijven, en ook geen patiëntenrelaas, die boeken bestonden al. Het moest gaan over wat de ziekte voor haar leven betekent.
‘Ik schreef de inhoud zo dicht mogelijk bij mij zelf, dat werkte. Maar tijdens het proces ontdekte ik ook dat de plicht die je kunt voelen om je in non-fictie aan de waarheid te houden, de inhoud kan vertroebelen. Pas toen ik gefingeerde namen ging gebruiken en de kern van het gebeurde in plaats van alle feiten, kreeg ik meer vrijheid in wat ik wilde vertellen. De tekst werd daardoor juist oprechter.‘

Bestel nu je tickets!

Hoe schrijf je een waargebeurd verhaal? – Schrijversvakschool in gesprek met schBegin je schrijfjaar goed, kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag op zondag 17 september in Theater De Omval in Diemen! Net als vorig jaar krijg je een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Ook kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, en er staan schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Wij laten dit jaar de ticketverkoop verzorgen door Eventgoose.
Wacht niet te lang, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

Goed om te weten: abonnees van Schrijven Magazine profiteren van € 20 korting! 

Bestel nu je tickets!

Word abonnee

« terug naar het nieuwsoverzichtSchrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!