Laatste brieven Slauerhoff gepubliceerd in bundel

J. Slauerhoff.  © Letterkundig MuseumDe laatste brieven van schrijver J. Slauerhoff (1898-1936) worden gepubliceerd in de bundel Het heele leven is toch verloren.

Het betreft een briefwisseling met zijn laatste geliefde, de Costa Ricaanse boekverkoopster Caridad Rodriquez. De brieven stammen uit 1936, het jaar waarin de schrijver stierf aan malaria en tuberculose. Volgens Arie Pos, letterkundige die de brieven heeft vertaald, zijn het aangrijpende documenten.

‘We treffen er onmiskenbaar de hartstochtelijke Slauerhoff in aan, maar je merkt ook dat het einde in zicht is. Hij wist dat hij nooit meer op reis zou kunnen en dat ook deze liefde gedoemd was.” Slauerhoff werd 38 jaar oud.

De bundel Het heele leven is toch verloren is afgelopen zaterdag op het Slauerhoff festival in Utrecht aangeboden aan de beeldend kunstenaar Guus Slauerhoff, een achterneef van de schrijver. De bundel bevat ook een niet eerder gepubliceerde briefwisseling van Slauerhoff met zijn studievriend Maarten Vrij, dagboekaantekeningen die hij op zijn zeereizen noteerde en een dertigtal gedichten.

Het heele leven is toch verloren is vanaf 26 november verkrijgbaar in de boekwinkel voor €12,50.

Beeld: © Letterkundig Museum

Bron

www.literairemeesters.nl