Afbeelding

Bron Pixabay

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #21

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Autobiografische schrijfopdracht #21 – Samen opwandelen

Door schrijfcoach Corrie Gramser

“Op sommige stukken is het pad van iemands verdriet breed genoeg om even mee te wandelen.”
-Zinexprez-

Autobiografisch schrijven vraagt om achterom kijken. Met de levenservaring die je inmiddels hebt opgedaan, kijk je nu soms anders tegen dingen aan dan toen je er nog middenin zat. Zoek in je geheugen naar momenten waarop je een ander tot steun bent geweest in een moeilijke tijd. Of denk terug aan een moment waarop iemand juist jou tot steun is geweest. 

Schrijf dat wat je je herinnert op alsof het in het nu gebeurt, in de tegenwoordige tijd. Dus niet: ‘Mijn beste vriendin kwam dagelijks even bij me langs.’ of 'Elke dag ging ik even bij haar langs.'
Maar wel: ‘De bel gaat. Net als gisteren en eergisteren staat mijn beste vriendin voor de deur.’ of 'Ik weet dat ze me misschien weer niet binnen laat. Toch bel ik aan. Ik kan haar niet laten zitten.'

Verwerk in je verhaal van maximaal 300 woorden ook de dingen die je mogelijk pas achteraf bent gaan begrijpen, die je toen misschien anders zag.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Via haar bedrijf Zinexprez biedt Corrie Gramser een scala aan workshops, schrijfwandelingen, Schrijfcafé. Tevens kunnen er mensen in alle rust in de stiltecoupé komen schrijven. In oktober/november 2015 verscheen haar eerste roman, getiteld De man met de hoed. Wil je meer weten over Corrie? Bezoek hier haar website.