Afbeelding

Foto door Lalesh aldarwish van Pexels

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #4

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #4Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht. 

Autobiografische schrijfopdracht #4 – 'De ogen van mijn vader'

Door schrijfcoach Odile Schmidt

Ga comfortabel zitten en ontspan met je telefoon of andere opnameapparatuur. Neem je stem op terwijl je spreekt over de ogen van je vader. Het maakt niet uit wat je zegt, zeg desnoods 'ik weet het even niet meer'. Sluit als je dat fijn vindt je ogen. Probeer 5 minuten lang te spreken. Als je geen opnameapparatuur hebt of als het niet lukt, kun je gewoon vijf minuten vrijuit schrijven, met als begin 'de ogen van mijn vader'.

Je stem opnemen heeft als doel op een andere manier te schrijven. Bevalt dit jou?
Schrijf daarna een kort stukje over je vader tot maximaal 300 woorden. Je kunt de tekst die je ingesproken hebt gebruiken of niet, aan jou de keuze. Je mag eronder schrijven wat je bevindingen zijn om op deze manier te werken. Werkt het voor jou?

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Odile Schmidt-Nouhan (1965) is veelvuldig genomineerd en winnares van schrijfwedstrijden. Naast korte verhalen schrijft ze weleens winnende columns en staat ze in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd 2015. Wil je meer weten over Odile? Kijk dan op haar website.

Techniek