Afbeelding

Beeld Pexels

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #7

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #7Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht. 

Autobiografische schrijfopdracht #7 – Je huid als fotoboek

Door schrijfcoach Corrie Gramser

Een brandwond uit je jeugd, je eerste tattoo die je nam onder aansporing van je eerste vriendje, een witte streep op je huid van die val uit de klimboom, maar ook dat litteken onder je borst. Je huid is één groot fotoboek met sporen van ervaringen die je in je leven hebt opgedaan. Maak voor jezelf een lijstje van herinneringen die aan je huid af te lezen zijn. Kies er eentje waarvan je het verhaal erachter in een tekst van maximaal 300 woorden vertelt.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Via haar bedrijf Zinexprez biedt Corrie Gramser een scala aan workshops, schrijfwandelingen, Schrijfcafé. Tevens kunnen er mensen in alle rust in de stiltecoupé komen schrijven. In oktober/november 2015 verscheen haar eerste roman, getiteld De man met de hoed. Wil je meer weten over Corrie? Bezoek hier haar website.

Techniek