Mooie woorden

Schrijven Online's lijst met mooie woorden. Dat taal mooi kan zijn, weten schrijvers als geen ander. Sommige woorden hoeven niet eens een mooie betekenis te hebben, maar kunnen prachtig klinken of er geweldig uitzien. Iedereen heeft wel een paar woorden waar hij of zij stiekem verliefd op is. Op het forum van Schrijven Online kwam het idee tot stand om een lijst met mooie woorden te maken.

Marmermijn

Het begon allemaal met een berichtje op het forum van Schrijven Online. Matthijs M. was ergens het woord marmermijn tegenkomen. Hij vond dit woord zo mooi dat hij op zoek ging naar een lijst met nog meer van zulke woorden. Toen hij deze niet kon vinden besloot hij er zelf een op te zetten.

De inzendingen van mooie woorden door leden van Schrijven Online verschillen enorm. De één wordt warm van het woord bankschroef, de ander vindt smurrie geweldig, omdat de klank zo goed bij de betekenis past.

Op de redactie van Schrijven Online kwamen de woorden appreciëren en rokjesdag naar boven als mooie woorden.

Mooiste woorden

Woorden die in Nederland veel harten sneller doen kloppen zijn desalniettemin, liefde en vrijen. Veel hartverwarmende woorden voor ons nuchtere Nederlanders. Onze Duitse buren doen daarin met ons mee, want volgens hen is het mooiste Duitse woord liebe.

Het mooiste, Nederlandse woord in het dialect is pieneköttel, Winterswijks voor een zuinig persoon. Het mooiste Vlaamse woord zou goesting zijn. Minnepin is het mooiste woord van Europa. Het is Noors voor usb-stick.

Bron: Onze Taal

Aanvullen

Denk je nou, na dit gelezen te hebben, allemaal aanfluitingen deze mooie woorden. Het allermooiste woord ken ik! Wacht dan niet langer en maak anderen net zo gelukkig als jij met dit bijzondere woord. Ga naar het forum op Schrijven Online en vul de lijst aan.

Dossier