Overzicht literair nieuws – week 2

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Nederlands Letterenfonds zoekt schrijvers voor hoorspelen

Het Nederlands Letterenfonds is op zoek naar schrijvers voor zes nieuwe hoorspelen die in het najaar van 2017 uitgezonden zullen gaan worden op NPO Radio 1. Iedereen kan zich hiervoor opgeven, onder de voorwaarde dat je al minimaal één literaire titel gepubliceerd hebt bij een reguliere uitgeverij. Voor het schrijven is een subsidie van 5000 euro per persoon beschikbaar gesteld. Aanmelden kan tot maandag 13 februari. Meer informatie vind je hier.

Bron: Letterenfonds

Arnon Grunberg krijgt Gouden Ganzenveer 2017

Schrijver Arnon Grunberg zal in april dit jaar de Gouden Ganzenveer in ontvangst nemen. Dat maakte Gerdi Verbeet, voorzitter van de Academie De Gouden Ganzenveer, bekend in de talkshow van Eva Jinek. De jury noemt hem ‘een multitalent met een productie waar u en ik moe van zouden worden’ en ‘een literaire duizendpoot met grenzeloze creativiteit’. De Gouden Ganzenveer wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver die veel betekend heeft voor het geschreven woord in Nederland. Eerdere winnaars zijn onder andere Annejet van der Zijl, Kees van Kooten, Geert Mak en Remco Campert.

Bron: NOS

Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Martijn van der Linden en Maranke Rinck

Illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck maken het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017. Vanaf de start van de Kinderboekenweek in oktober zal het prentenboek in de boekhandel verkrijgbaar zijn. Van der Linden en Rinck werkten eerder al samen aan de prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Janneke Schotveld, auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie!

De Kinderboekenweek 2017 duurt van 4 tot en met 15 oktober en heeft als thema Griezelen.

Bron: persbericht CPNB

Uitgeven