Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws - week 29

Overzicht literair nieuws - week 29 Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Hudson Bay slaat handen ineen met Scheltema

De Canadese keten Hudson Bay is de samenwerking aangegaan met boekhandel Scheltema. Dit jaar opent warenhuisketen Hudson Bay in totaal tien vestigingen door heel Nederland: in Almere, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. In al deze warenhuizen zullen de boeken van Scheltema verkocht worden. Scheltema is heel enthousiast over de nieuwe samenwerking. ‘Al sinds 1853 is boekhandel Scheltema een begrip in Amsterdam. Het is fantastisch dat we onze filosofie en liefde voor boeken nu kunnen delen met klanten door heel Nederland’, aldus Gretske de Jong, winkelmanager van Scheltema Amsterdam.
Bron: Nu.nl

Atlas Contact toch onafhankelijk?

Atlas Contact gaat mogelijk toch onafhankelijk verder. De uitgeverij krijgt een half jaar de tijd om te onderzoeken of ze als onafhankelijke uitgeverij verder kunnen. Atlas Contact was de laatste weken veel in het nieuws wegens het plotselinge vertrek van de directeur en daaropvolgende staking van een groep schrijvers. Lees hier meer. 
Bron: het NRC

Gratis woordenboeken voor jonge vluchtelingen

Ongeveer 1870 kinderen in asielzoekerscentra, in de leeftijdscategorie 0 tot 4 jaar oud, krijgen het woordenboek Hallo cadeau. Met dit woordenboek leren ze de eerste Nederlandse woorden, die zijn ondergebracht in thema’s zoals crèche en school, verkeer, familie en speeltuin. Marie Claire Louden, schrijver van het boek, reikte afgelopen donderdag het eerste exemplaar van Hallo uit. Het boek werd uitgegeven door uitgeverij Ploegsma.
Bron: Nu.nl 

Twee nieuwe boeken van Isa Hoes en Medina Schuurman

De actrices Isa Hoes en Medina Schuurman, die het boek Te Lijf schreven, hebben een contract getekend voor twee nieuwe boeken bij Kosmos Uitgevers. Over de inhoud van de boeken is nog weinig bekend, maar de thematiek zal in lijn staan met die van hun eerdere boek, dat thema’s als vriendschap, ouder worden en hormonen behandelde. Van Te lijf, uitgegeven door Ambo Anthos, werden ruim 35.000 exemplaren verkocht.
Bron: Nu.nl 

Uitgeven