Afbeelding

Beeld Pexels

Overzicht literair nieuws - week 44

Overzicht literair nieuws - week 44Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Atlas Contact gaat niet weg bij VBK

De poging van Mizzi van der Pluijm om literaire uitgeverij Atlas Contact weg te kapen van het moederconcern VBK is mislukt. De Amsterdamse uitgeverij blijft bij VBK, het op een na grootste boekenconcern van Nederland. Van der Pluijm werkt aan de oprichting van een zelfstandige uitgeverij.

Bron: NRC

Thema Nederland Leest 2017 Robotica

Nederland Leest is de jaarlijkse nationale leescampagne, georganiseerd door het CPNB, ondersteund door de bibliotheken. 2017 is alweer de twaalfde editie. Twee sciencefictionboeken over robots en een verhaal geschreven door een robot staan deze keer centraal.

Bron: Hebban

19-jarige debutante schrijft over zelfmoord

Studente journalistiek Roxanne Wellens bracht in juni Te waar om mooi te zijn uit. Het boek is geïnspireerd op de drie zelfmoorden van haar grootouders en de vrijheid die ze als kind heeft gemist. Ze wil zelfdoding bespreekbaar maken en heeft dat gedaan met het schrijven van een intrigerende roman.

Bron: Knack

Utrecht door UNESCO benoemd tot City of Literature

Utrecht is de eerste Nederlandse stad met deze prestigieuze titel. De stad mag zich voor altijd ‘UNESCO City of Literature’ noemen. Met de toekenning van de titel verwerft Utrecht een plaats in het ‘Creatieve Steden Netwerk’ van UNESCO. Hier maken steden als Edinburgh, Barcelona, Krakau en Praag al deel van uit.

Bron: Tzum

Uitgeven