Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws – week 46

Overzicht literair nieuws – week 46Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Nieuwe directeur voor VBK

VBK Uitgeversgroep, een concentratie van zelfstanding Nederlandse en Belgische uitgeverijen waar onder andere Atlas Contact toe behoort, krijgt op 1 februari een nieuwe algemeen directeur. Geneviève Waldmann, op dit moment directeur van Luitingh-Sijthoff, gaat het stokje overnemen van Wiet de Bruijn.
Bron: Tzum

Mulisch’ roman Siegfried wordt verfilmd

Afgelopen zaterdag maakte producent Column Films bekend dat het boek Siegfried van Harry Mulisch verfilmd gaat worden. De regie is in handen van Frans Weisz en het scenario zal geschreven worden door Theodor Holman. Frans Weisz heeft ook Mulisch’ roman Hoogste tijd verfilmd. De opnames van Siegfried staan gepland voor 2018.
Bron: De Bezige Bij

Amazon komt met televisieserie rondom Lord of the rings

De populaire boekenserie Lord of the rings van de Britse fantasyschrijver J.R.R. Tolkien wordt omgetoverd tot een televisieserie. Amazon wil meerdere seizoenen gaan maken over hobbits, tovenaars en trollen en ze zijn van plan de bestaande verhaallijnen uit te diepen.
Bron: Trouw

Rust Atlas Contact teruggekeerd

Twee weken geleden werd bekend dat Atlas Contact bij moederconcern VBK blijft. Mizzi van der Pluijm,  vroegere directeur-uitgever van Atlas Contact, werkt aan een zelfstandige uitgeverij. De uitgevers en hoofdredacteuren van Atlas Contact hebben in een brief laten weten dat zij hernieuwde moed hebben opgevat en vertrouwen hebben in de toekomst van de uitgeverij. Dit betekent dat Mizzi van der Pluijm er nu in haar eentje voor staat.
Bron: Tzum

Uitgeven