Programma Amsterdam Poëziefestival bekend

Programma Amsterdam Poëziefestival bekend.Stichting Amsterdam Poëziefestival is klaar voor het Amsterdam Poëziefestival dat plaats vind van 9 t/m 11 mei. Het programma is bekendgemaakt en hier te vinden.
Het festival opent vrijdagavond met de Grote poëziesalon, gepresenteerd door Dolly Bellefleur, waar de gasten op eigen wijze antwoord geven op de vraag wat poëzie voor hen is. Met onder andere Charlotte Mutsaers, Merlijn Twaalfhoven, K. Schippers, Anna Enquist, Micha Hamel, Sasja Janssen.  

Dit levert een avondvullende poëzie-road trip op tot in alle uithoeken van De Nieuwe Liefde, verbonden door woorden, vragen, straten, akkoorden en de voeten van tapdanser Marije Nie. De avond eindigt met een optreden dat wel eens legendarisch kan worden: dichtende dj’s Hoi Division, met onder andere Lieke Marsman en Ellen Deckwitz.

Zaterdag is het de beurt aan De grote vier met Eva Gerlach, Remco Campert, Alfred Schaffer en Nachoem Wijnberg. Er is een programma over de liefde met Marlene van Niekerk, Anne Vegter en Els Moors en Lieke Marsman. In Duizend nachten en een nacht nemen onder andere Marwan Kenzari, Peter Verhelst, Sabri Saad El Hamus en Willem de Ridder de bezoeker mee naar een universeel weefsel van sterren, sprookjes en poëzie.

Zondagmiddag is er poëzie voor alle zintuigen met Joke van Leeuwen, in Poëziedemocratie wordt er gekeken of er poëzie zit in de democratie en andersom, met onder andere David van Reybrouck, Maarten van der Graaff en Annemieke Gerrist en ’s avonds battelen Arie Boomsma en Piet Gerbrandy zich een weg naar het allermooiste gedicht.  

Meer informatie op www.amsterdampoeziefestival.nl