Afbeelding

© Uitgeverij Eigenzinnig

Publicatie crowd novelle Screenshot

In juni wordt Screenshot verwacht bij Uitgeverij EigenzinnigIn juni 2016 wordt de crowd novelle Screenshot verwacht bij uitgeverij Eigenzinnig. Drie jaar geleden begon op Schrijven Online een groot project crowd writing. De leden van Schrijven Online schreven, onder leiding van thriller schrijfster Judith Visser en projectredacteur Johan van den Ende, een boek van 12 hoofdstukken met de titel Screenshot.

Screenshot

De novelle wordt in juni 2016 verwacht bij Uitgeverij Eigenzinnig. Later zal op Schrijven Online een artikel in samenwerking met Jolanda Roth verschijnen. Zij werkte actief mee bij het schrijven en publiceren van Screenshot en zal vertellen over haar ervaringen.

‘We hebben met z’n allen heel wat schrijfregels overtreden en dat was bijzonder leerzaam,’ aldus Roth.

Crowd writing

Screenshot is tot stand gekomen dankzij crowd writing. Het eerste hoofdstuk van boek werd geschreven door Judith Visser, ook begonnen als lid op Schrijven Online.

Leden van Schrijven Online konden een tweede hoofdstuk schrijven op basis van dat eerste hoofdstuk. Visser en Van den Ende kozen uit de inzendingen de beste, welke online gezet werd als tweede hoofdstuk. Op basis daarvan konden deelnemers dan weer een derde hoofdstuk schrijven, enzovoorts, tot er 12 hoofdstukken geschreven waren.