Publicatie Op voet van oorlog

Het debuut van Willeke Stadtman na manuscriptbeoordeling bij Schrijven Online.Op één april 2016 zal Willeke Stadtman debuteren met haar non-fictie roman Op voet van oorlog bij uitgeverij Atlas Contact. Dit nadat haar manuscript bij Schrijven Online is beoordeeld en zij zo haar schrijfcoach heeft gevonden.  

Stadtman: 'als ik iets geleerd heb: heb geduld, heb vertrouwen, en zet door.'  

Familliegeschiedenis 

Op voet van oorlog is een non-fictie roman die de familiegeschiedenis van Willeke Stadtman vertelt. Na twee tragische familie ongevallen waarbij één dode en één zwaargewonde vallen, kan Stadtman haar familieverleden niet langer negeren. Ze begint een zoektocht naar het waarom.  

Stadtman: 'het boek is een reconstructie van de teloorgang van een gezin.'   

Stadtman schrijft over een vader die een verkeerde keuze maakt in de oorlog en hoe deze tragedie zich door generaties heen sleept. Een moeder die zich terugtrekt in de rol van slachtoffer, schuldvraag en de kwestie van goed of fout zijn allemaal onderdeel van het verhaal.  

Manuscriptbeoordeling  

In oktober 2013 heeft Willeke Stadtman haar manuscript via Schrijven Online laten beoordelen door Mirjam Boelsums, welke later haar schrijfcoach werd. Dankzij Boelsums is Stadtman met Atlas Contact in aanraking gekomen.  

Stadtman: '[Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Online/Schrijven Magazine)] beval mij Mirjam Boelsums aan. Dat was een gouden greep.' 

Bron: www.atlascontact.nl