Rijdende dichtregels in Rotterdam

Win jouw dichtregel op een vuilniswagen in Rotterdam!Al sinds 1988 rijden in Rotterdam vuilniswagens rond met een dichtregel op de zijkant. Woon jij in de omgeving van Rotterdam en lijkt het je leuk om jouw eigen dichtregel af en toe voorbij te zien rijden? Dan is dit je kans!

Wedstrijd

Poetry International geeft, in samenwerking met de dienst Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam, mensen in en rond Rotterdam de kans om straks hun eigen dichtregel op de zijkant van een vuilniswagen te zien.

Het onderwerp van de wedstrijd is ‘schoon’. Bedenk niet meer dan twee mooie dichtregels bij dit thema en stuur ze voor 5 mei 2016 op naar schonestad@poetry.nl.

De jury, bestaande uit stadsdichter Hester Knibbe, spoken-dichter Derek Otte en directeur Stadsbeheer Hermann Jaeger, zal uit alle inzendingen één winnaar kiezen. Deze wordt op 11 juni 2016, de slotdag van het 47e Poetry International Festival, om 18:45 bekend gemaakt voor het Ro Theater.

Poëtische vuilniswagens

De winnaar van de dichtwedstrijd bevindt zich in goed gezelschap: al sinds 1988 staan er dichtregels op de vuilniswagens in Rotterdam, welke afkomstig zijn van dichters van over de hele wereld die ooit hun poëzie voordroegen op het Poetry International Festival.

Enkele voorbeelden zijn: ‘Goedemorgen, schoonheid’ en ‘vrouwen trekken lippenstift, geen revolver.’

Bron: Poëzie Centrum

Uitgeven

Dossier