Scenarioschrijver Eva Keuris over het schrijven voor een dagelijkse televisieserie

Scenarioschrijver Eva Keuris over het schrijven voor een dagelijkse televisieser'Werk je voor Spangas? Wat leuk! Schrijf je dan voor één personage of verhaallijn? Bedenk je alles zelf? Als je nog ideeën nodig hebt, mijn leven is één grote soap!' Dit zijn de reacties die je zoal krijgt als je vertelt dat je voor Spangas schrijft. Scenarioschrijver Eva Keuris vertelt er meer over.

Door Eva Keuris

Veel mensen denken er niet eens over na dat er achter een televisieserie een heel team van schrijvers zit. De meeste wekelijkse series worden ook door meerdere scenarioschrijvers gemaakt, maar soms komt het nog weleens voor dat een serie door één schrijver bedacht en geschreven wordt. Bij een dagelijkse serie als Spangas is dat onmogelijk. Hoe gaat het dan wel?

Het team van Spangas

Het team van Spangas bestaat uit elf schrijvers. Anya Koek is verantwoordelijk voor de lange lijnen. Deze worden vervolgens door drie storyliners verdeeld in blokken van tien afleveringen. Daarna worden de afleveringen door de zeven dialoogschrijvers geschreven. Een aflevering duurt tien minuten en de meeste dialoogschrijvers schrijven er twee per week.

Meer weten over hoe het is om voor Spangas te Schrijven? Je leest er alles over in het juninummer van Schrijven Magazine!

Tijdelijke aanbieding: wie nu een abonnee werft voor Schrijven Magazine of zelf abonnee wordt, krijgt het Retorisch Woordenboek (t.w.v. € 22,50) cadeau!

Werf een abonnee      Word abonnee

Meer over dit nummer  

Nog geen abonnee? Neem vóór dinsdag 26 mei, 16.00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis!

Bron

www.schrijvenonline.org