Schrijfcursus Ontdek je schrijftalent

Wil jij erachter komen waar jouw schrijftalent ligt en tegelijkertijd een idee krijgen waar je sterktes en zwaktes liggen op het gebied van creatief literair schrijven. Schrijf je dan in voor de schrijfcursus 'Ontdek je schrijftalent' bij Schrijven Online Academie. 

Schrijven Online Academie verzorgt al enige tijd de cursus 'Ontdek je schrijftalent'. De lessen zijn geschreven door Louis Stiller en de cursus is een tijd begeleid door Nicole Teunissen. Sinds maandag 17 oktober heeft schrijfdocente Jasmijn Kam de begeleiding overgenomen. 

In vier lessen prikkelen we je schrijftalent, moedigen je muze aan en verrijken je schrijfproces. Daarvoor krijg je verschillende inzichten, technieken en oefeningen aangereikt. In de vier workshops staat telkens een ander genre en een ander deel van het schrijfproces centraal.

  • In deze eerste les staat niet alleen de verbeelding centraal, maar ook het korte verhaal (proza)
  • In de volgende les gaat het voornamelijk over gedichten (poëzie), maar ook over taal – het gereedschap van de schrijver
  • In de derde les gaat het over het genre toneel (drama!, dialoog!), én over handeling en scènes schrijven.
  • In de laatste les gaat het over de column (essays, nonfictie), maar ook over research en schrijflogica.

In elke les krijg je theorie, afgewisseld met oefeningen. Het geheel wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Voor meer informatie en bestellen, klik hier. Wil je liever een andere schrijfcursus volgen bij Schrijven Academie? Dat kan, kijk hier voor alle cursussen die wij aanbieden. 

Over Jasmijn Kam

Jasmijn Kam studeerde af met de eerste lichting studenten Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Ze schrijft proza en poëzie en werkt op dit moment aan haar debuutroman. Kam werkt voor de ECI Literatuurprijs en is regelmatig jurylid bij schrijfwedstrijden.

Techniek