Start » Nieuws » Schrijfprobleem #33: jezelf niet profileren

Schrijfprobleem #33: jezelf niet profileren

28 Januari 2013

Heb je schrijfambities, dan zul je jezelf online moeten profileren.Heb je schrijfambities, dan zul je jezelf kenbaar moeten maken op het internet. Geef jezelf bloot en toon je schrijftalent.

Ook schrijvers moeten eraan geloven. Internet, sociale media; alles wordt tegenwoordig online gezocht en gevonden. Ben je niet te vinden op het internet, dan zal een uitgever weinig aandacht aan je besteden.

Een online profiel aanmaken is gelukkig vrij simpel. Zo heb je de sociale media zoals Facebook en Twitter, maar kun je natuurlijk ook denken aan een blog of een professionele website. De laatste optie kost vaak geld, maar qua uitstraling bereik je natuurlijk veel. Toch wordt vaak gekozen voor een blog, wat een uitstekend (en gratis) alternatief is.

Zodra je jezelf online hebt geprofileerd, moet je het beschouwen als een prioriteit. Wees consequent in wat je de wereld in brengt, anders zal de aandacht van je publiek snel wegkwijnen. Maak dus tijd vrij om jouw profiel, website of blog up to date te houden.

Een online profiel biedt natuurlijk ook een uitstekende kans om jouw werk bekend te maken. Dit zal in eerste instantie eng lijken, de hele wereld kan er dan immers van meegenieten. Neem deze drempel zonder te aarzelen, want niemand bereikt bestsellerstatus met zijn of haar eerste verhaal. Plaats alles online, geef jezelf bloot. Over een jaar zal je terugkijken en merken hoeveel je in de tussentijd geleerd hebt.

Een tip: wees spaarzaam met promotieteksten. Elke dag een verhaal plaatsen waarin je jouw boek aanprijst, is te veel van het goede en zal juist bezoekers afschrikken. Houd ook hier de regel ‘less is more’ aan. Zorg dat je website niet te zwaar is (gebruik niet te veel beeld) en houd de teksten duidelijk en overzichtelijk.

Bron: www.schrijvenonline.org

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Schrijfprobleem #32: geen geduld hebben
- Schrijfprobleem #31: een saai hoofdpersonage
- Schrijfprobleem #30: verkeerd gebruik van perspectief
- Schrijfprobleem #29: emoties overdrijven
- Schrijfprobleem #28: een kwakkelend conflict


Tags:

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Lees Schrijven Magazine

Lees het lentenummer van Schrijven Magazine. Word vóór donderdag 22 maart 16:00 u. abonnee!

Meld je aan
Lees Schrijven magazine!

Lees het lentenummer van Schrijven Magazine. Word vóór donderdag 22 maart 16:00 u. abonnee!

Introductiekorting
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!