Afbeelding

Kees van Kooten heeft het Boekenweekgeschenk geschreven. Beeld door Michiel Hendryckx

Schrijfwedstrijd en -activiteiten tijdens Boekenweek 2013

Kees van Kooten heeft het Boekenweekgeschenk geschreven. De Boekenweek vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 24 maart en heeft als thema: Gouden tijden, zwarte bladzijden.

Tijdens de Boekenweek is natuurlijk weer veel te doen. Zo vinden er vrijwel elke dag activiteiten als lezingen, signeersessies en literaire avonden plaats bij jou in de buurt. De organisatie van de Boekenweek heeft hiervoor een handig overzicht gemaakt zodat je op provincie, plaats of auteur kunt zoeken. Bekijk het overzicht op deze website.

Verder wordt er een schrijfwedstrijd Boekenweek georganiseerd, met het biografische verhaal als thema. De wedstrijd wordt gejureerd door auteur Abdelkader Benali. Hij maakt een selectie van de 25 mooiste, spannendste of meest ontroerende verhalen. Deze verhalen worden vervolgen geïllustreerd door amateurkunstenaars van het kunstencentrum BK050 en ze worden gebundeld in een e-boek dat vanaf de Boekenweek voor iedereen beschikbaar is. De schrijfwedstrijd gaat op vrijdag 1 maart van start. Lees hier meer informatie.

Zoals elk jaar krijg je gratis het Boekenweekgeschenk bij aankoop van ten minste €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Het boek heet De verrekijker en is geschreven door Kees van Kooten. Dit jaar kun je ook weer vrij reizen met de trein met het Boekenweekgeschenk als vervoerbewijs, ditmaal op zondag 24 maart. Kijk hier voor meer informatie.

Bron

www.boekenweek.nl