Start » Nieuws » Schrijven Online stoomt je vanaf deze week klaar voor Write Now!

Schrijven Online stoomt je vanaf deze week klaar voor Write Now!

10 Januari 2017

Aanstaande woensdag beginnen we op ons forum met Start to Write Now! Tijdens dit warmlooptraject voor de jongerenschrijfwedstrijd Write Now! geven vier schrijfcoaches gedurende twaalf weken prikkelende opdrachten om je klaar te stomen voor de schrijfwedstrijd.

De komende twaalf weken zal er elke woensdag een schrijfopdracht online komen van één van onze schrijfcoaches. Deze week gaan we van start met een opdracht van Marije Catsburg. De schrijfcoaches (Corrie Gramser, Lineke Eerdmans, Roel van Meerendonk en Marije Catsburg) bedenken een opdracht die afgestemd is op de doelgroep (15 tot 25 jaar) en voorzien deelnemers van feedback op hun werk. De opdrachten zijn bedoeld om vast in de schrijfstemming te komen en te oefenen met verschillende technieken en genres. Uiteraard kun je op het themaforum ook ideeën voor je inzending voor Write Now! bespreken.

Over de schrijfcoaches

Corrie Gramser: Via haar bedrijf Zinexprez biedt Corrie Gramser een scala aan workshops, schrijfwandelingen, Schrijfclub voor kinderen en een Schrijfcafé. Tevens kunnen er mensen in alle rust in de Stiltecoupé komen schrijven. Eind 2015 verscheen haar eerste roman, getiteld De man met de hoed. De verwachting is dat in 2017 haar 2e roman uit zal komen. Wil je meer weten over Corrie? Bezoek hier haar website.

Lineke Eerdmans: Lineke Eerdmans is gepassioneerd boekenmaker, eindredacteur en uitgever. Ze tilt persoonlijke boeken naar een hoger plan, met veel toewijding en respect voor de eigenheid van het verhaal. Tevens biedt zij schrijvers de mogelijkheid om het script uit te geven via Uitgeverij Lineke Eerdmans. Meer weten over Lineke? Kijk hier op haar website

Roel van Meerendonk: Roel van Meerendonk (1987) schrijft proza en won in 2009 de publieksprijs van schrijfwedstrijd Write Now! Hij droeg onder andere voor op het Crossing Border Festival, Geen Daden Maar Woorden Festival en De Nachten.

Marije Catsburg: Marije is webredacteur bij Schrijven Online/Schrijven Magazine en is bezig met het afronden van haar studie Media, Informatie en Communicatie. Tijdens deze studie specialiseerde zij zich in creatief schrijven en mediamarketing.

Ga je niet meedoen aan Write Now! of val je niet binnen de leeftijdscategorie, dan kun je deze maand ook meedoen aan de Januari Schrijfmaand. Twee keer per week wordt er op het forum een nieuwe schrijfopdracht geplaatst, waar wisselende schrijfcoaches feedback op geven. Genoeg te schrijven dus!

Over Write Now!

Write Now! is een grote schrijfwedstrijd voor jong literair talent tussen de 15 en 25 jaar in heel het Nederlands taalgebied (Nederland en Vlaanderen). Winnaars van de wedstrijd worden vaak opgemerkt door grote uitgeverijen, waardoor Write Now! gezien wordt als een springplank voor literair talent. Onder andere Lize Spit en Maartje Wortel zijn ooit begonnen als Write Now!-deelnemers. Meer informatie over Write Now vind je hier.

« terug naar het nieuwsoverzichtGeen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!
Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie