VOORPRET: Gedumpt door je uitgever, wat nu?

Gedumpt worden door je uitgever – het kan zelfs succesvolle auteurs als thrillerschrijver Judith Visser overkomen. Maar het slechte nieuws bleek een verborgen zegening. Eindelijk was ze vrij om te schrijven wat ze wilde. Judith vertelt er alles over in het komende nummer van Schrijven Magazine. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Vorig jaar september bevond Judith Visser zich in een afgelegen boshuisje in Gelderland. Vol overgave zwoegde ze daar op het manuscript van wat haar nieuwste thriller moest worden. Een contract was er nog niet. Wel had Judiths uitgeefster laten weten erg benieuwd te zijn naar het manuscript, en waren er per e-mail alvast een voorschot en verschijningsdatum overeengekomen.

Tweede boek

Dit zou Judiths tweede boek bij deze uitgever worden: ze was het jaar ervoor naar hen overgestapt om haar carrière als thrillerschrijfster nieuw leven in te blazen. Het was een verstandige stap, dacht Judith toen ze de switch maakte, want deze uitgeverij was op de Nederlandse thrillermarkt het meest succesvol. Judith bracht er haar thriller Vreemden in de nacht uit en het boek leek het goed te doen: de recensies waren lovend en er was na drie maanden al een derde druk bereikt. Ze waren op de goede weg. Althans, dat dacht Judith.

Benieuwd hoe het verder ging?

Nog even geduld, je vindt het hele artikel in het winternummer van Schrijven Magazine dat omstreeks 7 december verschijnt.

Ben je nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 november 16:00 u. een abonnement, dan krijg je het winternummer thuis.

Introductieaanbieding

Of werf een abonnee en krijg zelf cadeaus.

Werf een abonnee

Uitgeven

Techniek