Weird Book Room: een plek voor rariteit

Weird Book Room: een plek voor rariteitSoms zijn er van die boeken waarbij je denkt: ‘waar gaat dit over?’ How to Live with an Idiot en How to Understand Women Through Their Cats zijn een paar voorbeelden.

De Weird Book Room heeft tientallen van deze vreemde pareltjes en bevat de meest bizarre, gekke en merkwaardige boeken die je ooit zult tegenkomen. De collectie wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe eigenzinnige titels, ook de bezoekers kunnen op de website hun bijdrage leveren.

Als lezer kun je je dan snel afvragen waar een dergelijk boek voor dient. Moet het een soort gids voorstellen of is het juist bedoeld als tijdverdrijf bij verveling of neerslachtigheid? Want lachen, dat doe je zeker bij het lezen van de boeken. Neem het voorbeeld van het boek How to Understand Women Through Their Cats. Dit boek schetst een beeld van vrouwen die verschillende soorten katten als huisdier hebben. Het type kat weerspiegelt het karakter van zijn baasje en geeft mannen een duidelijk beeld van hoe een dergelijke vrouw in elkaar zit. Met andere woorden: leer de kat kennen, dan weet je genoeg over je toekomstige droomvrouw.

Of de boeken nu als lessen dienen om een vrouw door haar katten te begrijpen of om je grapjas van een man te tolereren, geestig zijn de boeken zeker. Na het lezen van de titels zal je dag er gegarandeerd vrolijk uitzien.

Mocht je geïnteresseerd zijn in andere titels, dan kun je de website van de Weird Book Room bezoeken: http://www.abebooks.com/books/weird/index.shtml

Bron

http://boeken.vpro.nl/artikelen/2013/februari/weird-book-room.html