Start » Nieuws » Wekelijkse schrijfopdracht #139

Wekelijkse schrijfopdracht #139

19 April 2017

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. 

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Julia van Bohemen, Corrie Gramser, Inanna van den Berg, Marije Catsburg, Elizabeth van den Dries, Nel Goudriaan en Blavatski. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 139e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #139 – Hondengek vs hondenhater

Door schrijfcoach Corrie Gramser

Een belangrijke techniek bij het schrijven is om te laten zien hoe een personage reageert op een situatie zonder het verder uit te leggen. Het is leuk om daarmee te ‘spelen’ en het beeld dat de lezer zich vormt van je personage te beïnvloeden.
De situatie is een park in Amsterdam. Er loopt een man en die komt er in aanraking met een hond. Schrijf twee korte stukjes tekst (max 150 woorden per tekstje) waarbij dezelfde man in de ene tekst een hondengek en in de andere een hondenhater blijkt te zijn. De lezer moet aan de hand van je teksten zelf tot die conclusie komen.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken. 

Over de schrijfcoach 

Via haar bedrijf Zinexprez biedt Corrie Gramser een scala aan workshops, schrijfwandelingen, Schrijfcafé. Tevens kunnen er mensen in alle rust in de stiltecoupé komen schrijven. In oktober/november 2015 verscheen haar eerste roman, getiteld De man met de hoed. Wil je meer weten over Corrie? Bezoek hier haar website.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Wekelijkse schrijfopdracht #138
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Ook voor dichters: Schrijven Magazine

In ieder nummer van Schrijven Magazine interviewen we een dichter over het schrijfproces!

Word abonnee!
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement