Afbeelding

Op 31 januari vindt de tiende editie van de dichtavond DichtSlamRap plaats.

Woordenstrijd op DichtSlamRap

Op 31 januari vindt de tiende editie van de dichtavond DichtSlamRap plaats.De tiende editie van de dichtavond DichtSlamRap wordt tijdens gedichtendag (31 januari 2013) in Boxtel gehouden. Deze dag vormt eveneens het begin van de Poëzieweek.

De DichtSlamRap kent elk jaar dertien Vlaamse en Nederlandse dichters die de woordenstrijd met elkaar aangaan. Ook wordt een bloemlezing uitgebracht met daarin de beste inzendingen. Dichters als Lotte Dodion, Pom Wolff en Arboud Rigter zullen aanwezig zijn.

De deelnemers laten in de eerste ronde binnen drie minuten hun werk horen. Daaruit komen vijf genomineerden naar voren, die in de tweede ronde het beste van hun werk moeten voordragen. De jury beslist vervolgens wie de winnaar is, en het publiek kan stemmen voor de publiekswinnaar.

Op DichtSlamRap treden verder op: Benne van de Velde (winnaar DichtSlamRap in 2012) en Yara (eerste prijs in de categorie literatuur bij de kunstbende Noord-Brabant). Lees meer over de dichtavond op de website van DichtSlamRap.

Bron

www.dichtslamrap.nl