Afbeelding

Bron Unsplash

Zo schrijf je de perfecte opzegbrief naar je autoverzekeraar

Het opzeggen van een autoverzekering

Geen leuke taak, maar met deze tips is het zo geklaard! Wie een autoverzekering wil annuleren, moet dit schriftelijk doen. Dit is de beste methode om efficiënt, veilig en betrouwbaar met je autoverzekeringsmaatschappij te communiceren. Het sturen van een brief voorkomt ook dat je rechtstreeks met de vertegenwoordiger van het bedrijf moet praten. Nadien zal je de brief via de post naar de verzekeringsmaatschappij moeten verzenden. 

Het annuleren van een autoverzekering kan op elk moment worden gedaan. Je autoverzekering vergelijken met andere aanbieders kan dus ook waar en wanneer je wilt. Toch kan het geen kwaad om de beleidspolicy te controleren, zodat je zeker de juiste annuleringsprocedure gebruikt. Maar hoe schrijf je een brief om je autoverzekering te annuleren? Heel eenvoudig, volg gewoon onderstaande stappen.


De brief

Zodra je pen en papier klaar hebt, plaats je in de rechterbovenhoek de datum en plaats van waar je de brief schrijft. Hieronder schrijf je de naam van het bedrijf, of een contactpersoon in het bedrijf, en het adres van de verzekeringsmaatschappij. Linksboven schrijf je je eigen naam, adres en polisnummer. Onder de aanspreektitel, begin je de openingsparagraaf met de aanvraag om je autoverzekering te annuleren. Vergeet niet toe te voegen dat alle kosten of afschrijvingen moeten worden gestopt! In de volgende zin vermeld je de datum waarop de polis moet worden geannuleerd. Annuleer je je autoverzekering, zorg er dan voor dat je alle verschuldigde betalingen hebt verricht voordat je je brief verstuurt. Heb je te veel betaald, dan zal de maatschappij de premies vergoeden die te veel werden betaald. Het is dus zeker niet onbelangrijk om dit te vermelden in je brief en er ook je rekeningnummer aan toe te voegen. Je autoverzekering vergelijken kan ten alle tijde, net als je huidige polis stopzetten. Maar zorg er wel voor dat je een nieuwe verzekering op het oog hebt, zo niet zal de wagen een tijdje aan de kant blijven staan. De brief sluit je vervolgens af met "Vriendelijke groeten" waaronder je je handtekening plaatst. Als laatste stap: maak twee exemplaren van de annuleringsbrief. Het exemplaar dat je ondertekent, verstuur je naar de verzekeringsmaatschappij. De tweede brief is om te bewaren in je persoonlijk archief.

Voorbeeld van een opzegbrief:


Beste, 
Overweeg deze brief als een formeel verzoek om de autoverzekering met polis (nummer) te annuleren. Gelieve alle kosten en afschrijvingen te stoppen. De ingangsdatum van de annulering van de polis is (datum).

Ik verzoek ook om een schriftelijke bevestiging van de annulering en de teruggave van eventuele premies. Deze verrichting dient te gebeuren binnen een periode van 30 dagen na ontvangst van deze brief.

Vriendelijke groeten,

(handtekening)

Veel succes gewenst!