Start » Proeflezen » [kort verhaal] Zicht op zee

[kort verhaal] Zicht op zee

Door: Inge L
Op: 10 september 2017

Heeft u zin om nog meer van dit soort verhaaltjes te lezen?

Fragment: 

Ik zat er weer. Veel te vroeg, op mijn plaats achter de computer, met mijn telefoon aan de linkerkant en mijn notities aan de rechterkant van het bureau.

Ik startte de computer, pakte mijn fles water, mijn muntjes en mijn koekjes uit mijn rugzak, zuchtte diep en probeerde een glimlach op mijn gezicht te toveren. Dat lukte niet helemaal…

Terwijl de PC nog altijd wakker aan het worden was, droomde ik weg. Ik zag me zitten, in mijn eigen bureau, met zicht op zee. Ja, dankzij het grote, hoge raam, kon ik daar met genoegen naar kijken. Ook zag ik het witte strand, palmbomen en vogeltjes.

“Eerst even een wandelingetje maken vooraleer…”, neen hoor, mijn computer stond al aan dus ik kon beginnen met typen, schrijven, verder doen aan mijn autobiografie. Dit kon, nu dat ik gewonnen had met de lotto. Oh wat mooi allemaal…

Plotseling voelde ik een hand op mijn rechterschouder. “Goedemorgen, Inge, fijn dat ik je zie! Ik had je graag even willen spreken”, zei mijn baas tegen mij. “Oei”, dacht ik, “mijn baas wil me apart, face-to-face, in zijn bureau spreken”. Mijn hart klopte veel te snel. “Die heeft begrepen dat ik hier tegen mijn zin zit, die heeft gezien dat ik ergens anders was. Aiaiai.”

Ik met schrik achter hem aan. Ik mocht gaan zitten aan de andere kant van zijn groot bureau. “Inge, wat zou jij ervan denken om op de afdeling Marketing & Communications te gaan werken? We hebben daar iemand nodig met schrijftalent, gevoel voor humor, creatief inzicht,… iemand die de boel hier wat kan opvrolijken. Jij lijkt me hiervoor geschikt!”

Ik kon mijn oren niet geloven! “Ik ga geld verdienen met mijn schrijven, nuttig voor hen en plezant voor mij!”. Ik kon morgen beginnen, zei mijn baas, en ik zou deeltijds evenveel verdienen met die job als wat ik nu verdiende voltijds..

Ik schoot wakker. Terug in de realiteit. Terug gaan werken. Terug diezelfde, eentonige, saaie en nutteloze job. Wat was dat een mooie droom, zeg!

Reacties

Yrret
Laatst aanwezig: 1 uur 36 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 5150
Inge L schreef:

Heeft u zin om nog meer van dit soort verhaaltjes te lezen?

Neen, teveel interpunctiefouten.

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

Arjen Pennist
Laatst aanwezig: 6 uren 20 min geleden
Sinds: 6 Dec 2016
Berichten: 117

Het is een beetje onduidelijk: Eerst droomde je dat je de Lotto hebt gewonnen en dat je in een tropisch land bent. Een even later:

'Plotseling voelde ik een hand op mijn rechterschouder.' Vindt dit ook plaats tijdens de droom? Of is dit een andere droom?

Beetje onduidelijk.

Maar ik vind het een leuk verhaaltje.

Succes.

Inge L
Laatst aanwezig: 5 weken 1 dag geleden
Sinds: 13 Aug 2017
Berichten: 3

Dank je wel, beide, voor jullie feedback. Ik moet inderdaad werken aan de interpunctie, dat komt wel in orde en ik vind het heel tof dat u, Arjen, dit een leuk verhaaltje vindt. Ik beschrijf mijn droom (zowel aan zee als op het werk).
Er zullen nog meer tekstjes komen, met een correcte interpunctie wel te verstaan (ik zal mijn best doen).
Er is nog veel werk aan de winkel. Fijne avond, Inge

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 4 uren 3 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5719

Inge, heb je de regels van proeflezen doorgenomen en gelezen dat het de bedoeling is dat je een specifieke vraag om feedback stelt?

Inge L schreef:

Heeft u zin om nog meer van dit soort verhaaltjes te lezen?

Dit is geen vraag om feedback. Aangezien Proeflezen geen publicatieplatform is, willen we je vragen om toch gerichte feedbackvragen te stellen.

Wat doet uitgeverij M.BOOX voor jou? Klare taal in 12 vragen en antwoorden!

Inge L
Laatst aanwezig: 5 weken 1 dag geleden
Sinds: 13 Aug 2017
Berichten: 3

Mijn excuses hiervoor, Thérèse, ik zal dat doen in het vervolg.

Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement