Start » Proeflezen » [roman] verkeerd scenario

[roman] verkeerd scenario

Door: SchrijvenNico
Op: 23 december 2017

Ik heb een scene uit mijn boek dat ik niet rond krijg. Mij vraag of er schrijvers op dit forum zijn die onderstaande scenario realistisch kunnen veranderen?

Fragment: 

Erik heeft een brief geschreven naar een boswachter over een sleutel die kwijt is. Zijn vader is archeoloog. Een aantal dagen later komen twee scholieren bij hem langs om te zeggen dat de sleutel in zijn omgeving (locatie buitenland) moet liggen. Maar waarom ligt het dan bij Erik?

Onderstaand scenario is niet juist bevonden:

Hij heeft een kennis in Soesterberg bezocht, inderdaad waar jullie vandaan komen, die als forensisch onderzoeker de Leusderheide en omgeving kent. Na jaren van grondig onderzoek en fotograferen van oude voorwerpen is zijn mening dat er geen sleutels op het heidegebied liggen. Tijdens de Franse periode, ongeveer twee eeuwen geleden, is gestreden tegen de vijand tussen Franse en Nederlandse patriotten met zwaarden en pistolen. Het is dus veel aannemelijker dat ik het advies van mijn vader opvolg.” Erik haalde een kaartje uit zijn broekzak en liet naam en beroep van de kennis zien: Freek Kannegieter, beroep forensisch onderzoeker. Uit het grote fotoboek haalde Erik een goeduitziende foto van een opgegraven zwaard. „Deze Freek weet als geen ander wat zich in de omgeving van Soesterberg heeft afgespeeld.”

Reacties

Annette Rijsdam
Laatst aanwezig: 2 dagen 11 uren geleden
Sinds: 26 Jan 2017
Berichten: 537

Beste Nico,

begrijp ik uit je vraag dat zoekt naar een belangrijk element in je verhaallijn? Dan vraag ik me af, waarom wil je überhaupt het verhaal schrijven?

Uit je fragment is me niet helemaal duidelijk wie wie is en wat. Zet eerst je personages op een rijtje. Wie zijn ze en wat motiveert ze. Maak een zogenaamd personagedossier, een spinassociatie e.d.
Maar er moet (bijna) altijd wel iets zijn wat een personage drijft.
Erik zoekt bijvoorbeeld de sleutel omdat het letterlijk en figuurlijk de sleutel is naar een familiegeheim. Freek wil hem helpen maar heeft een 'verborgen agenda' en weet dat de sleutel naar een schat of iets dergelijks leidt en daar is hij in geïnteresseerd.

Maar dat is jouw verhaal en jouw keuze. Lees veel en laat je inspireren.

Succes!

bestaat de perfecte tekst?
blog over schrijven: www.sopendekool.nl

Volkskrant looft Schrijven Magazine

In een stuk getiteld: 'Schrijven Magazine, omdat iedereen schrijver wil worden'.

Lees meer
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!