Start » Schrijfgids » Schrijfgids: Activiteiten op afstand en/of aanvraag

Schrijfgids: Activiteiten op afstand en/of aanvraag

Annie van Gansewinkel

Annie van Gansewinkel schrijft voor kinderen, jongeren en volwassenen. Inmiddels verschenen ongeveer 30 boeken in uiteenlopende genres. Haar spannende verhalen publiceert ze onder het pseudoniem Anne Winkels. 

Buitenkunst

BUITENKUNST organiseert diverse zomer-schrijfworkshops in Drenthe en Randmeer. Weken en weekends voor beginners en gevorderden.

Cursus per mail door Nelly Q.van Dam

Verschillende mailcursussen: Levensfragmenten, autobiografisch schrijven, Korte Verhalen, Meer Schrijverij, proza & poëzie

E-trainingen schrijfvaardigheid

Beginnen wanneer je maar wilt: een e-training schrijfvaardigheid. E-trainingen zijn er op diverse terreinen: van correct Nederlands tot een prettig leesbare schrijfstijl. Voordat je ergens een verhaal aanbiedt, wil je natuurlijk zeker weten dat er geen enkele fout in staat, dat er geen kromme zin in voorkomt en dat je tekst prettig leesbaar wordt gevonden. Na één of meer e-trainingen bij TaalGewoon voel je je een stuk zekerder. Direct contact met de trainer, persoonlijke feedback en ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. Een training beslaat vier lessen en wordt gegeven door Yolan Witterholt. Neerlandicus, docent journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, journalist, tekstschrijver en auteur van drie non-fictie boeken (Het Spectrum).

Gratis tekstadvies - Inktank

Negen jonge Amsterdamse tekstschrijvers /journalisten / redacteuren hebben besloten hun talent ter beschikking te stellen aan de samenleving met het tweetalige tekstadviesbureau Inktank. Zij geven kostenloos advies over Engels- en Nederlandstalige teksten.

Inktank bestaat uit ervaren freelanceschrijvers en -redacteuren met heel verschillende achtergronden. Het advies kan gaan over de meest uiteenlopende teksten, van fictie en sollicitatiebrieven tot journalistieke, zakelijke en commerciële teksten. In het Nederlands zowel als in het Engels.

Hadewijch Griffioen

Hadewijch Griffioen biedt online, persoonlijke feedback en stuurt schrijfopdrachten met betrekking tot (poëtische) teksten.

Heldenreis - Hella Kuipers

Hella Kuipers geeft diverse online schrijfcursussen:

  • de Heldenreis – hoe zet je een roman in de steigers en houd je hem op de rails
  • Honderd Valkuilen – alle technische aspecten van het schrijven van fictie
  • Schrijfverencursus – dé manier om writer's block te overwinnen en te ontdekken waar je schrijftalent ligt
  • The Artist's Way – ontwikkel je creativiteit en ontdek waar je hart van opengaat

Individuele begeleiding voor fictie, non-fictie en autobiografie:

  • schrijfcoaching – samen werken aan het boek dat je voor ogen staat
  • leesrapport – de eerste versie van je boek beoordeeld

Individuele begeleiding 'Schrijf je levensverhaal'

Je eigen verhaal schrijven? Na een geprek waarin we praten over wat je voor ogen hebt en hoe je je tekst kunt opbouwen, krijg je feedback per mail. Het eerste gesprek kost 48 euro.

Jenny de Bode

Jenny de bode is een creatief coach die persoonlijke feedback geeft en de online cursus Liever Creatiever: een online-cursus creativiteitsontwikkeling met beeldende en talige oefeningen. Journaalopdrachten maken een belangrijk deel uit van de cursus. Gratis proefles.

Judy Elfferich, Vught

Sinds 1997 geeft Judy les aan mensen (van alle leeftijden) die verhalen, gedichten of liedjes schrijven voor hun plezier, o.a. bij de Eindhovense CKE-schrijversschool. Zelf organiseert ze cursussen in Vught.Ook bezoekt ze scholen en bibliotheken via de Stichting Schrijvers School Samenleving.

Levensverhalen schrijven

Schrijven wanneer je wilt, waar je wilt en wat je wilt. De digitale cursus levensverhalen schrijven biedt de mogelijkheid om één maal in de veertien dagen per mail een lespakket te ontvangen met informatie, tips, inspiratietekesten en een variatie aan schrijfopdrachten die samen een impressie van een leven geven.
Na vijf lessen ( 10 weken) bestaat de mogelijkheid een keuze uit eigen werk op te sturen. Je ontvangt je werk nagekeken terug met tips en tops. Deze digitale cursus biedt een uitgelezen mogelijkheid om op een ontspannen en speelse manier te werken aan het vastleggen van je geschiedenis.

LOI

De LOI heeft diverse cursussen op het gebied van schrijven, waaronder ‘Creatief Schrijven’, ‘Gedichten Schrijven’ en ‘Taal en stijl’.

Online cursus 'Alle schrijvers uit de kast!'

Heb je een of meerder manuscripten op de plank liggen, die nog niet gepubliceerd zijn? Wil je uitgevers benaderen, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Wil je weten hoe je zelf een boek kunt uitgeven en hoe je daar een lezerspubliek voor vindt?

Kortom, vind jij dat jouw boek lezers verdient en niet in de kast of op een harde schijf mag wegkwijnen?

Over een paar maanden weet je precies hoe je die lezers vindt en bindt!

In de online cursus 'Alle schrijvers uit de kast' leren wij je in zes maanden hoe je je boek op een goede manier kunt aanbieden bij een uitgever, hoe je het zelf kunt uitgeven (in print of digitaal) en hoe je jezelf en je boek effectief kunt promoten. Als jij echt gelezen wilt worden, schrijf je dan in voor deze cursus en
Leer hoe je een uitgever benadert, zelf publiceert en je boek promoot en verkoopt!

Papieren Spiegel

Een schriftelijke cursus met allerlei creatieve schrijfoefeningen als inspiratiebron voor Benedictijns leven op een manier die bij jou past. Gebaseerd op 'Een levensregel voor beginners' van Wil Derkse. Cursus in 12 maandelijkse delen; , en daarna kun je op elk gewenst moment instappen. Elk kwartaal wordt een ondersteunende schrijfbijeenkomst georganiseerd.

Schrijf & Groei

In de creatieve schrijfworkshops en – cursussen van Marianne Panneman  van Schrijf & Groei staat het proces van het schrijven voorop, met als belangrijkste doelen persoonlijke groei en schrijfplezier. Marianne leert mensen technieken om hun schrijfplezier te vergroten en moeiteloos te kunnen schrijven. Ook zet ze het vrijuit schrijven in als manier om bepaalde thema’s te verkennen en te verdiepen, zoals het schrijven over loopbaanvragen in de workshop-serie ‘Schrijf je Loopbaan’. 

Schrijfwandelingen in Den Bosch

Schrijfwandelingen op locatie. We gaan op stap met creatieve schrijfopdrachten en werken die daarna uit tot een mooie tekst.
Organisatie: De Waterput, schrijfbedrijf voor creatieve cursussen en workshops / Somya Koning, schrijfdocent.

Schrijven Online Academie

Online cursus van vier lessen, in diverse genres. Elke les besluit met een eindopdracht, die becommentarieerd wordt door een schrijfdocent. Na afloop van de cursus krijg je een advies waarin staat waarin je goed bent, waar je aan kunt werken en wat je vervolgmogelijkheden zijn.

Kijk op de academiepagina voor het complete cursusaanbod.

Tekst & Advies, Hester Stafleu

Persoonlijke begeleiding bij het schrijven van het eigen verhaal.

Titia Vaags

Titia Vaags van Vaags Taal & Verhaal geeft zowel privélessen als groepscursussen Kinder- en Jeugdboeken schrijven. Ook verzorgt ze manuscriptanalyses en adviseert ze je bij publicatie en bij de PR van je boek.Ze werkt in Utrecht en online/op afstand. info@vaagstaalenverhaal.nl

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar
Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
Volkskrant looft Schrijven Magazine

In een stuk getiteld: 'Schrijven Magazine, omdat iedereen schrijver wil worden'.

Lees meer
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!