Start » Schrijfgids » Schrijfgids: Schrijfgroepen

Schrijfgids: Schrijfgroepen

Aldichter

Vereniging Aldichter is een groep Almeerse dichters, die iedere maand bijeenkomt om eigen werk en werk van bekende dichters te bespreken. Daarnaast organiseren zij af en toe workshops, poëziedagen, en een enkele publicatie.
Op de website presenteren zij enkele van hun gedichten.

De Coöperatie

Een informele maandelijkse bijeenkomst voor schrijvers en liefhebbers op de vruchtbare grond van de Broederij, waar kunst, literatuur, muziek en literatuur gretig ontkiemt! Breng eigen werk mee, of een gedicht dat je leven heeft veranderd. Er is koffie, thee, wijn en papier voor spontane ingevingen. De Speakeasy is een ruimte waar gesprek over literatuur open en gemakkelijk wordt.

Site bezoeken

De Dichtclub in Cafe Marleen

De Dichtclub is op elke eerste woensdag van de maand (20:30-22:00 uur) in café Marleen (Kleine Pelsterstraat 7, Groningen)

De Literaire Schrijfkring van CKE Eindhoven

De Literaire Schrijfkring voor gevorderden. De deelnemer aan de Literaire Schrijfkring van het Centrum der Kunsten in Eindhoven werkt zelfstandig aan verhalend proza, een roman, poëzie of non-fictie. Een keer per maand komen de deelnemers op vrijdagavond bij elkaar en leggen ze hun werk voor ter bespreking. Een cursus die tot doel heeft het schrijverschap uit te bouwen, het schrijven literair te verdiepen en te verfijnen. Hebt u meerdere cursussen gevolgd of bent u aantoonbaar gevorderd dan kunt u inschrijven op dit project waarin u bezig bent literair werk te schrijven om mogelijk te publiceren.

DWG Dichters Groep Woerden

Dichtersgroep uit Woerden, Montfoort en Oudewater.

Explanade Waalre

Explanade is een Dichters-en Schrijversgezelschap, toegankelijk voor schrijvers en dichters uit Zuidoost Noord-Brabant. In 1983 als Esplanade gestart in Eindhoven in het café Esplanade, heeft het zijn naam veranderd in Explanade, omdat het zijn vaste stek in Eindhoven kwijtraakte. Het gezelschap dat uit ongeveer 15 leden bestaat, komt bijeen in de Wolderse Wever in Waalre.

GSK, de Gelderse Schrijvers Kring

Het devies van de Gelderse Schrijvers Kring is GSK 4 ALL: 'voor iedereen, zonder onderscheid des persoons. Maar we eren ook de spreuk van Scotland Yard "de pen is machtiger dan het zwaard". Door de kracht van de pen, de macht van het woord, in de ban van proza en poëzie willen wij op onze eigen manier een bijdrage leveren om mensen dichter bij elkaar te brengen.'

Het Brugs schrijverscollectief

Schrijven is een eenzame bezigheid. Na verloop van tijd kan het ontbreken van feedback zwaar gaan wegen. Het wordt ook steeds moeilijker je eigen 'schrijfsels' objectief te beoordelen. Onder leiding van Ingrid Verhelst biedt de schrijfclub je een testpubliek, professionele verbetering van je 'home-made' teksten, antwoorden op je technische vragen,.... Tussen de samenkomsten door kan je advies vragen via mail.

Het Heerlens schrijfcafé

Parkstadse schrijvers en dichters die elkaars werk willen delen. Zonder drempel, niet hoogdravend. Samen publiceren of voordragen. Van elkaar leren.

Hysp skriuwgroep

Hysp is in groep skriuwers dy’t al sûnt 1999 by elkoar komt. De leden besprekke elkoars wurk en noegje soms dosinten fan bûten út. Hoe ‘wurket’ sa’n skriuwgroep? Wat is der oant no ta allegear út kommen? Oer dy dingen sille leden fan de groep yn it literêr poadium mear nei foaren bringe.

LetterSpinsels (voorheen Woordenstroom)

LetterSpinsels is een collectief van ervaren amateur-schrijvers,oorspronkelijk opgericht in 1995. De enthousiaste leden van LetterSpinsels zijn allemaal ervaren schrijvers die over het algemeen al een of meer schrijfcursussen gevolgd hebben en/of al eens iets gepubliceerd hebben in
eigen beheer, een plaatselijk krantje, een literair blad of bij een uitgever. Of ambities in die richting hebben. Of het leuk vinden om hun werk op een leerzame manier te toetsen en zo hun talent te ontwikkelen of er plezier in hebben om anderen een stukje verder op weg te helpen door hun kennis met hen te delen. Plezier hebben in het schrijven en het beoordelen van elkaars werk, staat voorop.

Site bezoeken

Literair Zeist

Bibliotheken Idea organiseren regelmatig cursussen ‘Autobiografisch schrijven’ in de regio De Bilt, Soest en Zeist.

Literaire e-book-bar

Literaire schrijfavond elke eerste woensdag van de maand van 20.00 tot 24.00 uur in Antwerpen.

Schrijfwerkplaats van Nieuwe Veste, Breda

Wil je na diverse schrijfcursussen zelfstandig aan de slag? Geen wekelijkse lessen meer, geen opdrachten, maar wel uitwisseling en advies? In de Schrijfwerkplaats werk je aan een eigen project. Er zijn acht maandelijkse bijeenkomsten. Tussendoor is er contact via het besloten groepsblog.

Schrijverskamer de Clique

Dichterskring de Clique is een besloten, informele vereniging van een groep dichters uit Emmen en directe omgeving. Er vinden maandelijks bijeenkomsten plaats. De werkwijze is, dat steeds een thema wordt gekozen, waarover elke deelnemer (m/v) de volgende bijeenkomst eigen werk meeneemt. Dat wordt dan in de groep uitvoerig besproken.

Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!
Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!