Start » Schrijfwedstrijd » Fraudeverhalen

Fraudeverhalen

Wie: Fraudehelpdesk

Fraude heeft grote impact op de samenleving. Criminelen ontfutselen bedrijven en burgers veel geld. Gedupeerden lopen emotioneel grote schade op. Fraude betekent gehaaide trucs, harde leugens en anonieme charlatans.

Waar denk jij aan als het om fraude gaat? Heb je zelf iets meegemaakt, of juist de ultieme oplichtingstruc uitgedokterd? Laat je fantasie de vrije loop en doe mee aan onze verhalenwedstrijd!

Waarom een verhalenwedstrijd over zo’n serieus onderwerp? Dat zit zo: door mensen te laten nadenken over fraude hoopt de Fraudehelpdesk het bewustzijn te vergroten. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wat mensen weten over fraude en wat als grote gevaren worden gezien.

Als deelnemer aan de wedstrijd ben je helemaal vrij te kiezen waar het verhaal over gaat. Het kan waargebeurd zijn of geheel verzonnen. Toch zijn er wel een aantal eisen waaraan het verhaal moet voldoen.

Eisen aan het verhaal:
-Het moet gaan over horizontale fraude, dus fraude tussen bedrijven en burgers. Verhalen over verticale fraude, waarbij de overheid dader of gedupeerde is, worden niet meegerekend.
-Maximaal 1500 woorden.
-Het verhaal moet uiterlijk 31 december 2017 om 18:00 uur zijn ingestuurd.

Winnaar
De uiteindelijke winnaar belonen we met € 150,-. Bovendien ontvangen de beste drie verhalen het boek Een oude vijand van oud-politieman Joop Hoekman, tevens verbonden aan de Fraudehelpdesk. Hij zal ook deel uitmaken van de jury die de winnaars kiest. Ook Fleur van Eck, directeur van de Fraudehelpdesk, neemt zitting in de jury. Derde jurylid is Feije Wieringa, schrijver en ervaren recensent van misdaadboeken.
Het beste verhaal publiceren we op de website van de Fraudehelpdesk. En afhankelijk van de respons kunnen we besluiten een bundel samen te stellen van de verhalen die we ontvangen. De wedstrijd is aangemeld bij Schrijven Online.
Stuur je fraudeverhaal naar communicatie@fraudehelpdesk.nl.

Succes!

Deadline: 31 december 2017
Winnen: 150 euro, het boek Een oude vijand van oud-politieman Joop Hoekman, en mogelijk een publicatie
Meer informatie: https://www.fraudehelpdesk.nl/nieuws/doe-mee-aan-de-fraudeverhalenwedstr...

Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!
Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!