Start » Schrijfwedstrijd » Rotterdam Schrijft

Rotterdam Schrijft

Wie: Bibliotheek Rotterdam & Sweek

Schrijf jij het beste verhaal van Rotterdam? We zijn op zoek naar verhalen geschreven over Rotterdam, door Rotterdammers. Heb jij een idee voor een thriller die zich afspeelt in Katendrecht? Of voor een gedicht over een studentenhuis in Kralingen? Of misschien wil je vertellen wat deze stad voor jou betekent? Een essay over de haven of het oorlogsverleden? Alle verhalen, fictie en non-fictie, met als thema Rotterdam zijn welkom. Ga samen met onze ambassadeurs de uitdaging aan en schrijf het beste verhaal van Rotterdam in minder dan 2.000 woorden!

#RotterdamSchrijft wordt georganiseerd door de Bibliotheek Rotterdam en Sweek, met behulp van Boekhandel Donner, ambassadeurs en juryleden die Rotterdammers en lezen en schrijven een warm hart toedragen.

Tijdens de wedstrijd zullen de ambassadeurs één voor één hun eigen verhaal over de stad publiceren op Sweek. Laat je inspireren door deze oer-Rotterdammers!

In totaal reiken we zes typisch Rotterdamse prijzenpakketten uit. Vijf van de winnaars worden door de jury gekozen. Daarnaast is er een publieksprijs. Deze wordt gewonnen door de deelnemer die de meeste volgers heeft verzameld! Zo werkt het: de jury kiest voor elk van de volgende vier categorieën 10 finalisten uit: volwassenen beste fictie, volwassenen beste non-fictie, scholieren beste fictie en scholieren beste non-fictie.

Deadline: 12 maart 2018
Winnen: Rondvlucht over Rotterdam, lunchpakket en andere Rotterdamse prijzen
Meer informatie: https://www.rotterdamschrijft.nl/

Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!
Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!