Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Scenario schrijven - vraagjes

Hoi, Ik ben van plan een scenario te gaan schrijven voor een niet al te lange film. Voordat je aan het scenario begint, moet je eerst een synopsis schrijven. Daar ben ik nu dus ook mee bezig. Ik vraag me alleen of hoe zo'n synopsis in elkaar zit. Of het uitgebreid mag of dat het kort moet. Ik weet het dus echt niet. Ik wil proberen om mijn scenario zo professioneel mogelijk te maken, zodat ik misschien een kans maak op de film & televisie academie. Ook wil ik weten of je de dialogen gewoon in het scenario moet zetten, of dat je een apart dialogen document moet schrijven. Ik weet het echt niet. Binnenkort krijg ik wel een boek waar dat allemaal in staat, maar dat duurd nog wel even. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, alvast bedankt!

Lid sinds

18 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste The_lay17, Wat dacht je ervan om eerst eens te beginnen met het doorspitten van een aantal links die ik je ga geven? http://homepages.vub.ac.be/~rgeerts/scenariointer… http://schrijven.verzamelgids.nl/ http://www.netwerkscenario.nl/ http://www.filmmaken.nl/boek.phtml (heel interessant. Deze man kan het geweldig goed uitleggen!) http://www.filmmaken.nl/links.phtml (Waanzinnige linkpagina!) http://www.bbc.co.uk/writersroom/scriptsmart/scri… (Hier kun je script-software gratis downloaden en verder kun je op de site erg veel info vinden)

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Of pak er een boek bij. De laatste tijd verschijnen er steeds meer Nederlandstalige boeken over dit onderwerp. Bijvoorbeeld KILL YOUR DARLINGS van Rogier proper, beleeft in korte tijd al de 3e druk. Aanrader! Maar er zijn er meer, bijvoorbeeld DE VERBORGEN SCHRIJVER van ger Beukenkamp. Heb die laatste zelf niet gelezen.

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Er bestaat een boek dat je heel goed op weg kan helpen, dat heet "het geheim van hollywood" en is dit jaar uitgegeven. Verder word er in de workshop "ontdek je schrijftalent" ,in een van de 4 lessen,oa aandacht besteed aan het schrijven van dialogen

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste the_lay17, Kennelijk zitten we ongeveer in het zelfde schuitje. Ik wil misschien ook scenarioschrijver worden alleen ik denk niet dat ik er een opleiding voor ga doen. Volgens mijn decaan kan ik dat ook nog ernaast doen want als je het talent hebt moet het lukken. Als ik je een tip mag geven voor het schrijven van een script, gebruik het programma CELTX. Dit is een programma dat heel gebruiksvriendelijk is en je krijgt er een mooi script door.