Start » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


4 onmisbare schrijfcursussen voor een vliegende schrijfstart

4 onmisbare schrijfcursussen voor een vliegende schrijfstart

23 Januari 2018

4 onmisbare schrijfcursussen voor een vliegende schrijfstart Je weet dat je wilt schrijven. Je denkt dat je kunt schrijven. En nu heb je behoefte aan het zetje in de goede richting. Of misschien schrijf je al langer en wil je jouw kennis op dit gebied nog wat uitbreiden. Wij hebben een inspirerend stappenplan samengesteld met 4 onmisbare schrijfcursussen van de Schrijven Online Academie. Na deze online cursussen zul je perfect voorbereid zijn, alle beginnersfoutjes kunnen voorkomen en een vliegende start maken in je schrijfcarrière!

Over seks schrijven is moeilijk, maar mag seks overal? Hier wat advies en tips.

Seks is overal: van historie tot fantasy

23 Januari 2018

Over seks schrijven is moeilijk, maar mag seks overal? Hier wat advies en tips.Schrijven over seks is knap lastig. Het is dan ook niet de vraag of het mag, maar hoe je dat doet. Hoe stop je seks in je historische roman, thriller of fantasyverhaal?

Schrijf een erotisch verhaal voor schrijfwedstrijd 'Het rode oor' van deBuren.

Doe mee aan schrijfwedstrijd ‘Het rode oor’ van deBuren

22 Januari 2018

Schrijf een erotisch verhaal voor schrijfwedstrijd 'Het rode oor' van deBuren.De wekelijkse schrijfopdracht Erotica was een groot succes. Veel schrijvers hebben geprobeerd hun meest erotische verhaal te schrijven. Nu krijgen ze de kans om de jury van deBuren te verleiden in de schrijfwedstrijd ‘Het rode oor’. Dus trek die jarretels maar aan en geef ze je meest zwoele blik. Op papier natuurlijk.

Zo schrijf je de perfecte opzegbrief naar je autoverzekeraar

22 Januari 2018

Het opzeggen van een autoverzekering

Geen leuke taak, maar met deze tips is het zo geklaard! Wie een autoverzekering wil annuleren, moet dit schriftelijk doen. Dit is de beste methode om efficiënt, veilig en betrouwbaar met je autoverzekeringsmaatschappij te communiceren. Het sturen van een brief voorkomt ook dat je rechtstreeks met de vertegenwoordiger van het bedrijf moet praten. Nadien zal je de brief via de post naar de verzekeringsmaatschappij moeten verzenden. 

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van afgelopen week (3)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (3)

19 Januari 2018

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van afgelopen week (3)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn.

Schrijfactiviteiten voor dit weekend

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

18 Januari 2018

Schrijfactiviteiten voor dit weekendNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Verken je eigen lichaam en schrijf zijn verhalen op in Gentbrugge, leer hoe je kan schrijven voor kinderen in ‘s-Hertogenbosch of laat je dichtersstem horen in de poëzieles in Rotterdam.

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #15

18 Januari 2018

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

BN’ers hebben het moeilijk met de Nederlandse taal

BN’ers hebben het moeilijk met de Nederlandse taal

18 Januari 2018

BN’ers hebben het moeilijk met de Nederlandse taalAfgelopen maandag is de film ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Paulien Cornelisse, in première gegaan. In deze film heeft hoofdpersoon Anne een passie voor taal. Aangezien de taalpolitie ook wel een lichte passie voor taal heeft (verrassing!), konden we het niet laten dit nieuwtje met jullie te delen.

A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!
Ontdek je schrijftalent!

Volg onze online cursus voor beginnende schrijvers!

Vanaf € 90,-!
Alice, het literaire tijdschrift van Schrijven Magazine

Voortaan in iedere editie van Schrijven Magazine!

Lees meer
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!