Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #20 - Zomerse stijlfiguren

16 juli 2014 - 12:11

Door Elisabeth Hunting
Stijlfiguren zijn middelen en conventies waarvan een schrijver redelijkerwijs kan verwachten dat die aanwezig zijn in de hoofden en verwachtingen van lezers. Het kan een beeldspraak, plottruc, narratieve structuur of een soort personage zijn. Als het maar een concept is dat het publiek direct herkent en begrijpt.

Stijlfiguren zijn geen clichés, want stijlfiguren zijn niet stereotype en banaal (met andere woorden: saai en oninteressant). Een stijlfiguur stoort dus niet.

De opdracht voor de komende zeven weken is: schrijf een zomers verhaal in 500 woorden waarin je dit stijlmiddel gebruikt (klik op de link, die leidt je naar een willekeurige pagina van TvTropes, een website gewijd aan het verzamelen van stijlfiguren).
Maximaal 500 woorden 

Plaats jouw uitwerking in een nieuw forumonderwerp in het speciale wekelijke schrijfopdracht subforum. Vergeet niet het nummer van de opdracht en de titel van jouw verhaal in de onderwerpregel te vermelden (lees hier de regels).

Let op: deze zomereditie van de schrijfopdracht blijft gedurende juli en augustus online. Er zal tijdens deze periode geen feedback door schrijfdocenten worden gegeven. Deelnemers mogen natuurlijk wel elkaars werk beoordelen - graag zelfs! Vanaf de eerste week van september verschijnt er weer iedere week een nieuwe opdracht.