Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 43 - Vuig tuig

Ze waren lief en ontvankelijk. De een na de ander. Ik haalde ze er perfect uit op internet. Verragde vrouwen, in de hoek getrapt, lichamelijk en geestelijk, door hun gewelddadige partners. Zij die een lijdensweg hadden afgelegd, onzeker waren, een zekere leeftijd hadden, alsnog hunkerend naar de ware. Ik wist het spel perfect te spelen. Ik koos wel de intelligentsten die geld verdienden, een eigen woning hadden en vaak uithuizig waren. Archeologen, advocaten, je weet wel. De eerste die ik bij haar taas pakte, was toen ik net uit de bajes kwam. Ik zat ergens in het land in een teringhok ter resocialisatie. Ik had jaren gezeten. Had mijn gabber een wapen gegeven om op naffers te schieten. Verbrijzelde knieschijven, meer van dat gekloot. Zelf ben ik jood. Of eigenlijk niet. Ik heb de identiteit van een dode buurman aangenomen. Zijn voornaam werd de mijne. Ik wilde jood zijn omdat mijn opa NSB’er was. Ik deed alsof ik de trut aanbad. Ruikers kreeg ze die haar deurgat niet passeerden. Ook gaf ik gestolen ringen en schroomde niet de hare achterover te drukken. Ik maakte haar gek, sms’te dag en nacht, zei dat ik met een stijve rondliep alleen al bij het horen van haar stem. Het schaap geloofde het en liet mij binnen. Toen heb ik huisgehouden. Alles heb ik onder haar reet weggejat. Op mijn laptop zocht ik naar nieuwe wijven. Andere buit. En ik vond de volgende. Trok bij haar in en wist haar benen veelvuldig te spreiden. Ik deed mijn best tot ik niet anders kon dan proberen haar te wurgen. Ze was joodse. Ik nam haar juwelen mee en zette haar auto op mijn naam door de papieren te ritselen. De kentering? Het volgende wijf wachtte al. Ik heb haar inwonende ouders het huis uitgetreiterd en lig nu in de master bedroom. Ik heb een geile ziekte opgelopen. Het mokkel weet van niks. Ik heb haar voorgelogen zoals ik bij die anderen deed. Iedere dag maakt ze joodse kippensoep. Ik lig hier best en probeer met mijn poten van haar af te blijven.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ongekend wreed, jouw HP! }) Hoe weet jij toch altijd weer (voor mij) 'onbekende' woorden te sprokkelen? Ik weet niet wat ze betekenen maar gebruikt in jouw verhalen, zeggen ze me alles! :thumbsup: Een duidelijk verhaal. Hoewel ik de indruk kreeg dat de HP veel meer dan 3 vrouwen had misbruikt. Tja, die 300 woorden! Je zou er een documentaire van kunnen maken! :!: Die geile ziekte kan bijv. een mooi onderwerp voor de Sofamonologen zijn! Waarom zo vaak genoemd dat de achtergrond Joods is? Heerlijke Mili style! :{}

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mili, Onverbeterlijk! Ik heb mij stuk gelachen! Dit zit zo vol cynische humor dat ik er bijna geen zin kan uithalen om te bewieroken. (de titel alleen al!) Dan toch: "ik heb haar voorgelogen zoals ik bij die anderen deed. Iedere dag maakt ze joodse kippensoep." :lol: :lol: En geleerd heb ik ook nog wat. De uitdrukking "iemand aan zijn taas trekken" is hier in de zuidelijke Nederlanden helemaal onbekend, maar wij hebben wel een equivalent: "iemand bij zijn pietje nemen" en zo verstaan of begrijpen we elkaar alweer. :D Schitterend leuk verhaal (ik heb het hardop voorgelezen aan mijn vrouw, maar het brave schaap had zo vroeg op de dag minder oor naar hilarische humor dan ikzelf. Helaas. Zal het straks opnieuw proberen. ;)

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een 'Mesjogge Mili' verhaaltje. Hard. Rauw. De man is een gannef. Jood willen zijn omdat je opa een NSB'er was. Moeder gemist. Diagnose: sjlemiel. En dan uiteindelijk met een SOA bij een Jiddische memme belanden. Ondanks die kibbesoep zal hij het niet redden hoop ik. Het is een gotspe, Mili met jouw woorden als matseballen.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Marietje, nu maak je mij nieuwsgierig naar de woorden die je bedoelt. Mocht het naffers zijn; dat is een politieterm voor Noord-Afrikanen. Als onbetwiste queen van erotiek, liefde en aanverwante artikelen, heb je perfect aangevoeld dat het hier slechts om drie slachtoffers ging. Waarom het joodse? Dat is met name de clou. ;) @Ryn, hoe heerlijk dat je gelachen hebt. Nu je ega nog. ;) 'Iemand bij zijn pietje nemen', zou ik niet zo snel loslaten op een vrouw. Of zit ik nu nog steeds vies te wezen? Dankjewel voor je uitbundige reactie! @Allie, ik heb een vreemd hoofd.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Met genoegen gelezen en een taalgebruik dat de sfeer perfect duidt. Ik vond *gelukkig* een taalzeurtje; dat is bij jou altijd een zeldzaamheid. [Ik koos wel de intelligentsteN die geld verdienden] Het enige punt van *kritiek* is dat het stuk aanschurkt tegen overdrijving. Dat geeft een humoristisch effect (dat wel), maar een tandje terug komt de geloofwaardigheid ten goede, denk ik, en laat de tekst sterker indringen. Geen onwrikbare wijsheid, maar iets om te reflecteren, te herkauwen of misschien gewoon eens uit te proberen. Tenslotte is schrijven de kunst van het weglaten.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Nel, inderdaad. Heb wel over een geloofwaardig slot zitten peinzen. Het beest ligt nu even gekluisterd brak in zijn nest te wezen ... Dank je. @Madd, wat een heerlijke Jiddische humor spreid je ten toon. Ik zit hier mijn haren uit mijn hoofd te trekken dat ik ik niet aan (matse)ballen heb gedacht. Hoe toepasselijk. Vooral omdat ze zo week zijn en uit elkaar vallen . . . Mmmm. De totale idiotie zit hem inderdaad in hetgeen je aanhaalt. Dank je hartelijk.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Leonardo, correctie uitgevoerd. Hardnekkig foutje, je had mij er eens eerder op gewezen. Je bemerking aandachtig in me opgenomen. Mijn probleem is, denk ik, dat ik te veel hoor en meemaak. De naakte werkelijkheid ontstijgt dan de fictie. Ik zal er zeker nog meer over nadenken. Over het tandje terug. Dank je voor je immer waardevolle reactie.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Mili - theatraliteit is een geniepige voetangel voor jou, omdat je veel niet-alledaagse woorden gebruikt. Dat laatste beslist niet afzweren (hoort bij jouw stijl en is echt heerlijk om te lezen!), maar sprenkelen is het devies. Té veel heeft het effect van een slagroomtaart na een copieuze maaltijd.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Heel kort (mijn internetverbinding thuis is professioneel om zeep geholpen door UPC, dus verdoemd tot telefoon). Wat een geweldig verhaal! Ondanks de slechtheid echt top gedaan.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Mili - ik heb weer een heleboel nieuwe woorden geleerd :) alhoewel ik denk dat ik ze (voorlopig) in mijn 'vriendelijke' teksten niet kan gebruiken. Hier pasten ze perfect in het sfeerbeeld dat je neergezet heb. Super goed :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Geweldig verhaal inderdaad. Jouw woordenschat intrigeert me keer op keer en hoe mooi je ze in de tekst verweeft is fantastisch. De HP is niet echt veel verbetert, maar op zijn ziekelijke manier doet hij toch een beetje zijn best :). Misschien door zijn Geile Ziekte ziet hij Hein wel binnenkort opduiken ;)

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Weer genoten natuurlijk. Jouw slechterik komt maar een heel klein beetje tot inkeer. Hij is dan ook stapelgek, natuurlijk. Overdreven? Nee hoor, beslist niet.

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind het knap hoe je een personage neerzet die je als lezer onmogelijk aardig kan vinden. Ik hikte alleen een beetje tegen de eerste alinea aan. Want het lijkt er in de eerste zin op dat je HP op zoek naar een slachtoffer die in zijn woorden 'niet te veel tegenstribbelt'. Maar als het gaat om een advocate met een eigen huis, die zal toch wel zelfverzekerd genoeg zijn om hem de deur te wijzen?

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Johanna, het is hersteld. Toch? Dank je! @Nicole, vreemd over die woorden. Ik denk altijd dat iedereen dezelfde woorden kent. Behalve de woorden die ik verzin. En nee, ze passen niet in jouw teksten. :) @Richard, iedere dag doe ik een gebedje dat het zo ver moge wezen. ;) Dank je. @Petra, klopt, hij kan niet anders dan krankzinnig zijn. Fijn dat je nergens meer van opkijkt als ik iets schrijf. ;) @Virtuosuo, nee, zelfs advocaten gaan voor de bijl. Liefde, je weet wel. Dank voor je reactie.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
You had me at "Vuig tuig" :-) Heerlijke Mili-woorden-virtuositeit. Volgens mij heb je genoten van deze opdracht, het plezier straalt er gek genoeg van af. Ik heb het met veel plezier gelezen in ieder geval. Toch één dingetje; de taas, volgens mijn woordenboek, is niet iets waar je een vrouw bij kunt pakken.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Mili: 'Verragde vrouwen, teringhok, Ik wilde jood zijn omdat mijn opa NSB'er was, Ruikers kreeg ze die haar deurgat niet passeerden, de joodse kippensoep, Ik lig hier best en probeer met mijn poten van haar af te blijven...' Jouw slagroomtaarten gaan er bij mij nog met heel veel smaak in, 12 gangen diner achter mijn kiezen of niet. Het kan niet gek genoeg, jouw hoofd heeft voor de volgende keer wel weer nieuwe stof aangemaakt. En verder heb ik ook genoten van de reactie van Madd (# 5) :)