Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#46 Catwalk criminal

De transformatie gaat zich weer voor doen. Staand voor de scheef hangende spiegel kijkt hij nog eens of de eyeliner zijn ogen wel goed genoeg benadrukt. ‘Tipsy’ Leonie zei dat dit je show kan maken of breken. Ze had weliswaar al vier prosecco’s achterover geslagen, maar toch weet Albert dat ze gelijk had. Leonie is de expert. Achter Albert de memoralia die hem weer even aan zijn dagelijkse beslommeringen willen herinneren. Stapels onverwerkte dossiers en een laptop vol ongelezen emails is wat hem de dag gebracht heeft. Het duizend in een dozijn kantoorklerkpersonage is echter aan het verdwijnen. Het nieuwe personage in zijn hoofd schreeuwt eerst altijd dat ze een goede jurk nodig heeft. Daarna komen de lichamelijke veranderingen. Het begint met het verdwijnen van de beharing op zijn benen, daarna verdwijnt zijn geslachtsdeel, ontstaan er borsten, etcetera. Alleen zijn gezicht veranderd niet. Foutje. De jurk is echt goed nu, maar toch voelt Alberta de zweetdruppels onder haar geschoren oksels (ook een foutje). ‘Je kan het, jij bent echt de beste hier,’ zegt Leonie. Haar adem verraadt dat ze een paar rosé’s achterover heeft geslagen, en haar make up is uitgelopen. Alberta vergeet wel eens dat ze overdag Leon heet en als accountmanager werkt. In de coulissen treft ze ook nog ‘mega’ Mindy en ‘catgirl’ Patty aan. Zij behoren meer tot de fetishafdeling weet Alberta, met de latexpakken en de superheldenkostuums. Zelf heeft ze het postuur niet om zulke kleding aan te trekken. Zodra het rode doek zich opent en de relnichten, de dandy’s, de getrouwde mannen met een dubbelleven en wat verdwaalde vrouwen haar in het zicht krijgen, raakt Alberta in trance. Soepel loopt ze met de hoge plateauzolen over de gladde linoleum vloer, met de tred van Heidi Klum tijdens haar beste shows. ‘Sweetie’ Alberta; de meest vrouwelijke dragqueen.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je wekt het gevoel op van een verborgen sluimerwereld, iets uit Twin Peaks of Fight Club. Een samenleving die laat in de avond tot leven komt en ook echt leeft. Heb ervan genoten.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Gaaf verhaal dit! Heel erg sfeervol. Ook een interessante transformatie. Eigenlijk helemaal niet zo absurd, maar toch ook weer wel.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi geschreven en daardoor erg geslaagde transformatie, Virtuosuo. Je hebt het wereldje mooi beschreven met oog voor detail. Heel goed gedaan. Leuk om te lezen.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Het duizend in een dozijn kantoorklerkpersonage. Mooi gevonden. Een klein foutje: Alleen zijn gezicht verandert niet. Waarom zijn de zweetdruppels onder de geschoren oksel ook een foutje? Dat komt toch zowel bij mannen als vrouwen voor?

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Deze opdracht is geweldig, iedereen komt met een prachtig verhaal. Het ene is nog fantasievoller als het andere. Dit verhaal is geen fictie, maar pure realiteit. Prachtig, eerlijk, tragisch, wonderlijk. Geeft een kijkje op deze wereld die voor een buitenstaander onbegrijpelijk is. Proficiat. 10 op 10 :ontopic:

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een mooie transformatie! Goed beschreven, langzaam de clou onthuld. Ik begrijp ook de genoemde foutjes niet. ( zijn gezicht en het scheren van de oksels/zweten?) Graag gelezen! :)

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Thanks voor alle lof En aanmerkingen. Albert hoopte dat zijn transformatie tot vrouw volledig zou zijn. Hiermee associeert hij ook geen beharing onder de oksels, want dat past niet bij het beeld dat hij van vrouwen heeft. Vandaar dat het in de tekst een 'foutje' wordt genoemd.