Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

Money

‘Ik snap niet dat jij alle dagen grijswollen sokken draagt, Lucy. En die zwarte voetbalschoenen lijken ook nergens op.’ Het zijn geen voetbalschoenen, maar het zijn wel schoenen van mijn broer. Die sokken zijn trouwens van mijn vader. Waarvan zou ik nieuwe kleren moeten kopen? Ik heb geen geld. Daarom ga ik ook nooit uit.’ ‘Weet je wat? Wij gaan vanmiddag shoppen en vanavond stappen. Ik betaal.’ ‘Jij bent gek, Christa.’ ‘Welnee, ik ben een vriendin.’ ‘Wat zie je er prachtig uit, Lucy. Je lijkt wel een prinses.’ ‘Dat mag dan ook wel voor het vermogen dat je hebt uitgegeven. Voor dat geld had –‘ ‘Stop. Geniet nu maar van deze avond. Laat je helemaal gaan. Dat doe ik ook.’ Als bewijs ga ik midden op de vloer van de dure disco staan en begin te dansen. In no time word ik omringd door allerlei kerels. Met een woest aantrekkelijke vent verlaat ik even later het pand. ‘Waar ben je geweest?’ vraagt Lucy als ik ongeveer een half uur later naast haar ga zitten. ‘Even een luchtje scheppen. Ik ga zo weer een luchtje scheppen.’ ‘Hè?’ ‘Wat denk jij hoe ik aan geld kom? Ik heb echt geen rijke ouders, hoor.’ Met grote ogen kijkt ze me aan. ‘Zeg niet dat je de hoer uithangt.’ Ik lach. ‘Nee, ik noem mezelf een servicelady. Beter mooi gekleed dan de schoenen van je broer dragen, toch? Volg mijn voorbeeld en je kunt kopen wat je wilt. Mannen zijn dan niet zo loyaal, maar ze kunnen wel heel royaal zijn.’ ‘Wat val jij me tegen, Christa. Dan loop ik nog liever op zwarte schoenen met noppen.’ ‘Ik ben nu eenmaal manvriendelijk, Lucy.' ‘Je bent duidelijk niet altijd jezelf.’ ‘Nee, en dat levert me veel geld op. Money is mijn slogan.’ .

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Dit is een goed YA verhaal. Het stemt tot nadenken. Is het goed of slecht om een servicemeisje te zijn? Heiligt het doel het middel? Schoenen van je broer dragen is natuurlijk niet echt flatteus. Een soort van rauwe komedie. Grappig verhaal, Tya.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tja, dat schijnt ook YA-realiteit te zijn. Even naar buiten om geld te vangen. Ik ruik dat de coke op de loer ligt. Schone schijn bedriegt. Leuk verhaal. Eén puntje: 'toen ik na ongeveer een half uur later naast haar ging zitten' >> 'na' schrappen

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed verhaal. Ik struikel alleen een beetje over de wisseling van de werkwoordtijden. Misschien de volgende suggestie: 'Waar ben je geweest?' vraagt Lucy, als ik ongeveer een half uur later naast haar ga zitten. Lucy kijkt me met grote ogen aan. Ik lach. Mooie zin, mannen zijn niet zo loyaal maar wel royaal!

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik logeerde ooit op het Rode Plein. Basilius kerk vanuit het raam... Lenin mausoleum aan de overkant. Les nouveaux riches shoppend in de GUM naast het hotel. Voor de deur het aanrijden van roestige Lada's... vaders... amateur pooiers... sletjes veel te jong en niet klaar voor de stillettos... Hotel Rossija - ooit het grootste hotel ter wereld - werd in 2006 afgebroken. Het was daar dat ik voor het eerst dirty cash voor de deur zag liggen. Een rauw en grauw verhaal Tja... confronterend, pijnlijk, realistisch, ontluisterend. Met een leuke toevoeging door Jan P met zijn Dirty Cash... ik heb de muziek er even bijgenomen. Mooi gedaan! :thumbsup:

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Haha, ik heb het muziekje ook gehoord. Je weet niet half hoe slecht vrouwen kunnen zijn, Rynlandt.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
'No money- no love!' :nod: En goed YA onderwerp. Wel van alle tijd: het oudste beroep van de wereld toch? Het einde vind het het minst sterk maar voor YA wel duidelijk. Vrouwen zijn zo berekenend! :p

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed geschrevenTja, om over na te denken inderdaad. Ooit eens een documentaire gezien over dit onderwerp, indrukwekkend wat een mens voor geld wil/ kan doen.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heftig, maar wel interessant. Hoe ver ga je voor geld? De volgende keer dat iemand zegt dat hij een luchtje gaat scheppen zal ik hier aan denken

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
:D Mensen zijn vaak anders dan ze zich voordoen. Ik ben een van de weinigen die dit niet doet. Take me as I am. Dat is voor jezelf wel zo gemakkelijk.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik struikelde een beetje over de perspectiefwisseling, maar ik vind de thematiek goed. Het is zelfs nog enigszins pedagogisch. Seksuele integriteit is iets waar (te?) weinig over gesproken wordt, maar wat bij YA-mensen (in elk geval op de middelbare school haha) een thema is.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
ik denk dat dit onderwerp wel leeft onder YA. Ik heb ooit de film Bo gezien, dat gaat ook over een tienermeisje dat 'ongemerkt' in de escort prostitutie terecht komt. Erg aangrijpend, zeker als je een dochter in dezelfde leeftijd hebt.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een heftig thema, Tja. Ik vind dat je deze week een rauw verhaal hebt geschreven, als je begrijpt wat ik bedoel. Zoals altijd draai je er niet omheen en zeg je waar het op staat, dat maakt het erg direct en voor mij nog confronterender (als dat een woord is...). Ik vind ook dat er meer voorlichting moet komen. Over alles wordt er tegenwoordig voorlichting gegeven, vuurwerk, alcohol, drugs, veilig verkeer, maar het gaat nooit over dit onderwerp, terwijl dit juist zo belangrijk is. Het zet inderdaad tot nadenken.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk ben wel benieuwd hoe het afloopt. Zal Lucy soms ook een servicemeisje willen worden? Ze zegt nu natuurlijk van niet, maar goed zoals al gezegd zijn ze makkelijk te beïnvloeden op die leeftijd.