Afbeelding

Arnon Grunberg bij de Frankfurt Book Fair in 2016

Arnon Grunberg bij de Frankfurt Book Fair in 2016. Foto: Heike Huslage-Koch via Wikipedia

3 schrijfwijsheden van Arnon Grunberg

Auteur Arnon Grunberg heeft genoeg te vertellen over het schrijversvak aangezien hij al sinds 1994 romans schrijft. Wat kan je van hem leren?


Schrijfwijsheid 1

“Je hoeft jezelf niet weg te gummen om een goede journalist te zijn, je bent immers niet onzichtbaar. Op het moment dat je zelf ergens bent, verander je ook de omstandigheden.”

Wanneer je als journalist reportages schrijft, kunnen deze op het randje zitten van een kort verhaal. Grunberg meent dat je juist over de werkelijkheid kunt schrijven alsof het fictie is. 

Schrijfwijsheid 2

“Als je in een roman over seks schrijft, heb je altijd drama nodig. Seks alleen, hoe goed of slecht dat ook is, is niet heel interessant.”
Als voorbeeld noemt Grunberg een scène uit Een lach in het donker van Vladimir Nabokov.

Schrijfwijsheid 3

“Als je wil weten wat jaloezie is, moet je Proust lezen."

Zo kan je erover schrijven!

Over Arnon Grunberg

Arnon Grunberg debuteerde op 23-jarige leeftijd met de roman Blauwe maandagen. Hij schrijft naast romans ook toneelstukken, essays en columns in verschillende bladen en kranten. Zijn nieuwste boek is de reportagebundel Slachters en psychiaters.

Bron: De Groene Amsterdammer


Afbeelding

Covers

Schrijftips van bekende schrijvers?

In iedere editie van tijdschrift Schrijven Magazine delen we tips, trucs & adviezen van bekende auteurs en schrijfdocenten. Leerzaam!

Nog geen abonnee? Meld je aan!
Ja, graag    Geef cadeau

Service