Deze 7 boeken worden verfilmd in 2024

Elk jaar komen er weer films en series uit die gebaseerd zijn op een boek. Deze zijn vaak niet alleen leuk om te zien, maar ook leerzaam. Als schrijver kan je veel van films en series opsteken, denk bijvoorbeeld aan het schrijven van sterke scènes. Dit zijn 7 boeken die je nu nog snel kan lezen voordat de verfilmde versie in 2024 uitkomt.

1. Dune (part 2)

Het eerste deel van Dune kwam in 2021 uit en werd een groot succes. Dit jaar komt er ook een deel twee, dat gefocust is op de tweede helft van het boek Dune, geschreven door Frank Herbert. In het avontuurlijke sciencefiction verhaal moet Paul Atreides, een briljante en begaafde man, naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en zijn volk veilig te stellen. Het eerste deel van de film is te zien op HBO Max en Dune: Part Two draait vanaf 1 maart in de bioscoop.

2. The Garfield Movie

Iedereens favoriete oranje kater, die gek is op lasagne, verschijnt komend jaar weer op het witte doek. Deze animatie is gebaseerd op de stripboeken van Jim Davis, die een van de rijkste schrijvers ter wereld werd door dit stripfiguur. In deze film worden Garfield (vertolkt door Chris Pratt) en zijn hondenvriend Odie uit hun luxe leventje geforceerd door Garfields vader, die hen meeneemt in een hilarische maar ook gevaarlijke overval. De film is vanaf mei 2024 te zien in de bioscoop.

3. It Ends With Us

Gebaseerd op de TikTok-sensatie van Colleen Hoover, waarin we Lily volgen die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. De hoofdpersoon wordt gespeeld door Blake Lively, onder andere bekend van de tv-show Gossip Girl, en de film is al in februari 2024 te bekijken op het witte doek. Met lezen/terugkijken moet je bij deze dus snel zijn!

4. Wicked

Deze film is zoals de naam doet vermoeden gebaseerd op de populaire musical over The Wicked Witch of the West. Maar voordat het verhaal een musical was, was het gebaseerd op Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West van Gregory Maguire, met de bekende personages van Baums The Wonderful Wizard of Oz. In de film, die in november te zien is, volgen we hoe de vrouw de gemene heks wordt.

5. 3 body problem

De eerste serie op dit lijstje! Dit science fiction verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van Chinese schrijver Liu Cixin, is vanaf maart 2024 te zien op Netflix. In de show volgen we een astrofysicus die haar vader op een brute manier vermoord heeft zien worden tijdens de Chinese culturele revolutie. Ze wordt vanwege haar wetenschappelijke achtergrond door het leger naar een geheime radarbasis gestuurd. Haar noodlottige beslissing uit de jaren zestig weerklinkt in ruimte en tijd voor een groep wetenschappers van vandaag, waardoor ze gedwongen worden de grootste dreiging van de mensheid onder ogen te zien.

6. Deliver me

Deze Netflix-serie is gebaseerd op het gelijknamige boek geschreven door de Zweedse auteur Malin Persson Giolito. In deze Nordic noir meets legal thriller worden jeugdvrienden verscheurd door bendegeweld en klassenverschillen in Stockholm. Wanneer in 2024 de serie precies uitkomt is nog niet duidelijk.

7. My Sister’s Bones

In My Sister’s Bones keert hoofdpersoon Kate terug naar huis na een gruwelijk incident in het door oorlog verscheurde Irak en de dood van haar moeder. Terwijl ze de spullen van haar moeder inpakt, komt ze tot de conclusie dat er iets vreemds en angstaanjagends gebeurt in het huis ernaast. De film is gebaseerd op het boek van Nuala Ellwood. Vanaf wanneer de film te zien is, is echter nog niet duidelijk.