Afbeelding

Hoewel de boekomzet in 2012 is gedaald, neemt de e-boekomzet gestaag toe.

E-boeken in eigen beheer succesvol in Verenigd Koninkrijk

Volgens een recent onderzoek van Bowker Market Research is het goed gesteld met de verkoop van e-boeken in eigen beheer in het Verenigd Koninkrijk.

Uit statistieken van 2012 blijkt dat het aantal verkochte boeken in eigen beheer een zeer klein percentage (twee procent) van het totaal aantal verkochte boeken in Groot-Brittannië is. Echter, als je de verkopen van het papieren boek wegdenkt, stijgt dat percentage naar twaalf procent. Hieruit blijkt dus dat e-boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven beter verkopen dan e-boeken van traditionele uitgevers.

Volgens Steve Bohme, hoofdonderzoeker bij Bowker Market Research, zijn non-fictie e-boeken die in eigen beheer worden uitgegeven veertien procent in omzet gestegen. Bij de genres misdaad, science fiction, romantiek en humor steeg de verkoop van de e-boeken in eigen beheer zelfs met meer dan twintig procent. Voor het onderzoek werden er meer dan 3000 consumenten per maand geïnterviewd.

De populariteit en de hoge verkoopcijfers van e-boeken in eigen beheer komt vermoedelijk door de lage prijs van e-boeken.

Bron

www.guardian.co.uk/books/2013/jun/11/self-published-ebooks-20-per-cent-genre