Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws - week 28

Overzicht literair nieuws - week 28

12 Juli 2017

Overzicht literair nieuws - week 28Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Kinderboekenschrijfster Miep Diekmann is overleden

Afgelopen maandag werd bekend dat Miep Diekmann op 92-jarige leeftijd is overleden. Diekmann schreef circa zeventig kinder- en jeugdboeken, waarvoor ze vaak teruggreep op haar eigen jeugd op de Antillen. Ze ontving vele prijzen en nominaties. Voor De boten van Brakkeput (1956) kreeg ze al de Kinderboekenprijs (de latere Gouden Griffel).
‘Het werk van Miep Diekmann is van grote betekenis geweest voor het brede veld van de kinder- en jeugdliteratuur: baanbrekend in velerlei opzichten, krachtig anticiperend op turbulente maatschappelijke ontwikkelingen, en van een kwalitatief opmerkelijk niveau', aldus haar uitgeverij.
Bron: Nu.nl  

Chaos bij Atlas Contact

Vorige week werd plotseling het vertrek van Atlas Contact uitgever/directeur Mizzi van der Pluijm aangekondigd. Na een conflict met VBK-directeur Wiet de Bruijn, is zij overgestapt naar concurrent Das Mag, waar ze per 1 augustus in dienst treedt. Schrijvers scharen zich achter Van der Pluijm en spreken zich negatief uit over de gang van zaken bij Atlas Contact, een aantal van hen gaan zelfs in staking. Lees hier meer. 
Bron:  het Parool 

Nieuwe John Green toch niet bij Lemniscaat

De vertaling van Turtles All the Way Down, het nieuwe boek van John Green, zal komend najaar toch niet bij Lemniscaat verschijnen. In een persbericht schrijft Lemniscaat uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek dat Green heeft laten weten voorkeur te hebben voor een andere uitgeverij.
Bron: Tzum.info 

Saskia de Coster gaat naar Das Mag

De Vlaamse schrijver Saskia De Coster stapt over van Prometheus naar Uitgeverij Das Mag. De Coster is erg enthousiast over de overstap: ‘Das Mag en ik zijn voor elkaar gemaakt: we denken allebei niet volgens de vooropgezette regels. Grenzen moet je overschrijden — dat doe ik in mijn werk ook het liefst.’
Bron: Tzum.info 

 

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice


Tags:
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie