Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws - week 42

Overzicht literair nieuws - week 42Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Frans Vogel poëzieprijs 2017 uitgereikt aan Lilian Zielstra

Op zaterdagavond 14 oktober werd de Frans Vogel poëzieprijs uitgereikt aan dichter Lilian Zielstra. De stadsdichter van Groningen en schrijfdocent nam de prijs tijdens een feestelijke uitreiking in ontvangst. Deze aangelegenheid vond plaats voorafgaand aan het Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam.
Bron: Fransvogel.nl 

Fout in de winnende zin van Jeroen Olyslaegers

Vorige week werd bekendgemaakt dat Jeroen Olyslaegers de Tzum-prijs had gewonnen. De zin blijkt een kerkhistorische fout te bevatten, werd geconcludeerd in de krant De Gentenaar. Olyslaegers heeft er met zijn uitgever over gesproken en besloten de zin niet aan te passen.
Bron: Tzum 

Lieke Kézér wint de Bronzen Uil

Na de ANV Debutantenprijs heeft Lieke Kézér nu ook de Bronzen Uil gewonnen. De Bronzen Uil wordt sinds 2011 uitgereikt door het Willemsfonds en vormt het sluitstuk van literair festival Het Betere Boek in Gent. De winnaar van de prijs krijgt naast het bronzen beeld van een uil ook 5.000 euro.
Bron: Boeken over boeken 

Richard Wilbur is overleden

Dichter Richard Wilbur is op 96 jarige leeftijd overleden. Wilburs werk werd tweemaal bekroond met de Pulitzer prize. De dichter vertaalde toneelwerk en poëzie van Baudelaire, Brodsky, Molière en Racine en Mallarmé.
Bron: Tzum