Schrijfdoedel #34 - Het einde

Wat doe jij op de laatste dag van de wereld?Volgens sommigen eindigt de wereld morgen. Wij gaan er niet vanuit, maar we zijn wel benieuwd naar jullie ervaringen met deze dag. Een perfecte invalshoek voor een doedel.

Een tablet van de Maya's waarop een kalender staat afgebeeld, zou volgens sommige historici het einde van de wereld aanduiden. Dit einde vindt plaats op 21 december 2012 (hoewel het volgens anderen ook 23 december kan zijn). Dit vermoeden is nooit bevestigd met hard bewijs. Toch zijn mensen van over de hele wereld overtuigd geraakt van deze doemvoorspelling.

Inmiddels is bekend dat de datum op de kalender deel uitmaakte van een cyclus en dus helemaal niet het einde van de wereld voorspelt (bekijk ook deze uitzending van Hart van Nederland). Toch is dit een goede dag om eens stil te staan bij het concept. Vandaar de volgende doedel:

Wat doe jij op de laatste dag van de wereld? Schrijf dit op in verhaalvorm in maximaal 500 woorden.

Op het schrijfdoedel-subforum kun je jouw verhaal delen. Klik daarvoor hier. Let bij het publiceren wel op de regels. Heb je behoefte aan feedback, dan kun je jouw stuk op Proeflezen plaatsen.

Bron

www.schrijvenonline.org/forums/tijdelijke-forums/schrijfdoedel